1-0 til Christiania

Følg Leder

CHRISTIANITTER gik i går morges i gang med at fjerne hashboderne på Pusher Street.

De gav dermed de kriminelle hashpushere en klar besked om, at det store flertal på Christiania har fået nok af dem og deres brutale hensynsløshed.

Rydningen sker på baggrund af skudepisoden onsdag aften, hvor en 25-årig mand under en anholdelse trak en pistol og skød to politibetjente og en tilfældig forbipasserende.

BEGIVENHEDEN har fået en lang række politikere til at opfordre christianitterne til at tage afstand fra det forråede og hårdkogte, kriminelle miljø, der med tiden har udviklet sig på Pusher Street.

Samme opfordring lød i går fra Ekstra Bladet på denne plads, og der er god grund til at kvittere for, at christianitterne nu viser handlekraft.

I SKRIVENDE stund er det ikke muligt at sige, hvilke konsekvenser rydningen af Pusher Street vil få for fristaden, men én ting kan dog siges med sikkerhed:

En nævneværdig indflydelse på mængden af hash, der sælges i København, vil det ikke få.

SOM POLITIDIREKTØR Thorkild Fogde formulerer det:

– Vi er ikke så naive at tro, at den her hashhandel ikke vil forsøge at finde et marked. Vi regner med, at de kriminelle forsøger at afsætte deres produkter andre steder.

Sådan som det er sket de andre gange, hvor det for en stund er lykkedes politiet at lægge en dæmper på hashhandelen på Christiania.

SKAL DER findes en langtidsholdbar løsning, som kan gøre op med volden og den rå kriminalitet, er der kun én vej at gå:

Gør hashen fri.

KØBENHAVNS overborgmester Frank Jensen har flere gange slået til lyd for en kontrolleret legalisering af hash, men forgæves. Landspolitikerne, der afviser idéen, er åbenbart i en tilstand af fornægtelse.

De lader, som om forbuddet mod hash har nogen effekt, skønt enhver, der måtte have lyst til at få fat i noget af det ulovlige stads, kan gøre det på ganske kort tid.

POLITIET bruger enorme mængder ressourcer på at stoppe hashhandlen, og den væsentligste effekt er, at prisen på hash presses op, så forretningen bliver endnu mere lukrativ for pusherne.

ORGANISERET kriminalitet i Danmark kan ikke få et større slag, end at hash legaliseres.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale