Akut grøn feber

JUBELEN på de sociale medier over, at vi har fået Jakob Ellemann som miljøminister, er til at dø af grin over.

TÆNK, hvor mageløst: Manden kom med et par forblommede bemærkninger om, at miljø for ham kommer før landbrug. Og straks er alle ved at falde ned af stolene af lykke, som om vi med et trylleslag er sluppet ud af forgængerens formørkelse og nu triner ind i et paradisisk Danmark med fuglekvidder og summende bier fra økoblomst til økoblomst.

ELLEMANN er da et fremskridt i forhold til Esben Lunde Larsen. Alt andet ville også være umuligt. Venstres V er blevet grønt i stedet for blåt. Tjuhej! Venstrefolkene roser Ellemann for at være både lystfisker og jæger. Underforstået, at så er han jo nærmest ekspert i det der natur.

ELLEMANN-EUFORIEN på tværs af rødt eller blåt tilhørsforhold i befolkningen siger mere om, hvilken udørk miljøpolitikken har været i mange, mange år. Når ganen er tør som Sahara, bliver man jo glad for en dråbe lunkent vand.

DE BORGERLIGE har ellers haft en åben flanke på miljøpolitikken, uden at Socialdemokratiet har bidt til. Skønt netop ren natur og miljø er en vindersag i befolkningen. Hvilket også blev bevist af Alternativets succes – til trods for at partiet har et mere drømmerisk end magtfuldt tag om miljøpolitikken.

SELV når Esben Lunde Larsen kæmpede som en løve imod EU’s fornuftige stop for Roundup og såning med pesticid-indsyltede frø, der dræber bier, blev det kun til et par forkølede småprotester fra S. Tidligere landbrugs- og fødevareminister Dan Jørgensen (S) lå i sin tid lige så meget på maven for landbruget som Esben Lunde.

SAMTIDIG med at Jakob Ellemann nu rider ind på en bølge af velvilje, lagde socialdemokraterne også fra kaj i går med et bugnende klimaudspil: Alt godt fra de seneste års ønsker fra miljøentusiaster om skove og elbiler plus en skattebetalt gigantfond, der skal investere på globalt plan. Fonden skal ikke være bleg for at støtte udenlandske iværksættere. Dan Jørgensen blev lidt tam i mælet, da han skulle indrømme dette ved pressemødet, og Dansk Folkeparti er på forhånd lodret imod en sådan statsbetalt fond.

OG NU VIL S have tre havvindmølle-parker. Ikke bare en, som regeringen lancerede forleden. Plus 15 nationalparker.

RØD BLOK modtog S-udspillet med glæde. De savnede noget mere konkret, hvad man jo godt kan forstå. Men thumbs up for idealismen! Mette Frederiksen har i hvert fald her noget, hvor hun for en gangs skyld er enig med de partier, der skal gøre hende til statsminister. Det har muligvis også spillet ind i Socialdemokraternes pludselige, grønne feber ...

92 kommentarer
Vis kommentarer