Annonce:
Annonce:

Alle børn fortjener en julegave

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Tilde er seks år, Tatiana fire, Maya fem, Elias fem og Isabella fem. De har ikke særlig store ønsker til jul, men de er heller ikke vant til at få gaver. Så deres højeste ønske er beskedne ting som My Little Pony, en pruttemaskine, at starte til ridning, en skyder og en trøje med hjerter. Ingen af dem får gaverne, medmindre du hjælper dem. Det er urimeligt og rystende, men virkeligheden. Og de fem børn er ikke de eneste.

Annonce:

43.000 børn i Danmark lever i familier, hvor økonomien er så stram, at julen ikke er en fest. Julen er tværtimod en bitter påmindelse om alt det, de ikke får. Prøv at forestille dig at være seks år. Det er december, og alle dine kammerater er ved at gå til i spænding over, hvilke gaver de får. Men selv om du kun går i nulte klasse, så ved du godt, at hjemme hos dig er der sikkert ikke gaver og heller ikke nogen julefest.

Disse børn er vant til afsavn, men julen er det værste. Når en femårig drengs allerhedeste og uopnåelige drøm er at få en pruttemaskine, der kan købes online til 139 kr., så tror jeg godt, vi alle sammen kan sætte os ind i situationen hjemme hos Elias.

Jeg synes, vi sammen skal prøve at hjælpe disse børn til også at få en dejlig jul. Derfor samler Ekstra Bladet sammen med Dansk Folkehjælp for 11. år ind til fattige danske børn.

Annonce:

Og igen i år vil vi formentlig sætte to rekorder. Den første er allerede sat. Desværre. Aldrig har så mange haft brug for hjælp som i år, og hvert eneste år er antallet bare vokset og vokset. Det positive er, at ti år i træk har vi sat ny indsamlingsrekord, og igen i år har vi brug for sætte rekord for at kunne hjælpe de mere end 15.000 familier med børn, som formentlig vil blive godkendt til julehjælp i år.

Vores hjælp er yderst konkret. Den består af tre gavekort på 500 kr. hver. Ét til mad i Rema 1000, ét til Sportmaster og et til legetøj i BR. Kun enlige forsørgere med børn kan komme i betragtning, og de bliver godkendt til julehjælp af deres egen kommune, hvilket i sig selv kan virke som en selvmodsigelse. Men det er desværre et udtryk for, at kommunerne har givet op, og at det højtbesungne danske velfærdssamfund ikke engang er i stand til at sikre de fattigste en glædelig jul. 

Jeg synes, det er trist. Vi kan simpelt hen ikke være bekendt i Overflodsdanmark, at der er børn, der ikke får en glad jul med julemad og gaver.

Så giv dit bidrag til Dansk Folkehjælp, pengene går ubeskåret til børn, der trænger til at få en opmuntring i deres liv.

Alle børn fortjener en julegave.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: