Alle vidste det

– men ingen gjorde noget

HVIS MAN vil vide, hvad et parallelsamfund er, og hvad det i værste fald afstedkommer, kan man sætte sig ind i Københavns Byret.
Her finder retssagen sted mod fire unge, der er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein under dennes terrorangreb på Krudttønden og synagogen i København i februar sidste år.

SOM DET blev beskrevet af Ekstra Bladets udsendte: ’Stemningen i Retssal 60 i Københavns Byret blev i går (fredag, red.) mere end anspændt, da den 31-årige terror-tiltalte Mahmoud Rabea kylede skældsord af værste skuffe gennem retslokalet.
– Det er en hetz, det her. Fuck dig, din so. Nazi-luder, lød det ophidset fra det 31-årige tidligere bandemedlem, som fortsatte svadaen med ordene ’du kan sutte min omskårede pik’.
Den verbale sviner var rettet mod retsformand Marianne Madsen.

MEN DETTE referat fra sagen, der først lige er begyndt, og som fortsætter nogle måneder frem, er langtfra det værste. Had og nedsættende ytringer fra unge i det muslimske parallelsamfund mod myndigheder har været udbredt i årevis. Eksempelvis når brandvæsen og politi har været i de unges nærhed. Langt mere skræmmende var udsagnene fredag fra en anden tiltalt, 26-årige Bhostan Hussein, som fredag afsluttede sin forklaring til byretten:
– Alle på Powerplay (en netcafé i Omar el-Husseins kvarter på Nørrebro, red.) vidste, hvad der var sket, og hvem det var, der havde gjort det, forklarede den 26-årige til anklageren.

HER TALER Bhostan Hussein om, at han og åbenbart også ’alle’ andre i hans og Omars flok – efter angrebet på Krudttønden, hvor Finn Nørgaard blev skudt ned, fordi han forsøgte at stoppe den 22-årige Omar el-Hussein, og langt før angrebet på synagogen, hvor Dan Uzan ligeledes blev dræbt – vidste, at Omar el-Hussein stod bag.

MEN INGEN gjorde noget. Ingen henvendte sig til politiet. Heller ikke Bhostan Hussein, der ellers i retten hævdede, at han var imod drab på ’uskyldige mennesker’. Et både hult og hånende udsagn, da han i løbet af døgnet for terrorangrebene var sammen med Omar el-Hussein flere gange. Bhostan både spiste og talte med Omar. Angiveligt også mellem dennes angreb på Krudttønden og angrebet senere om aftenen på synagogen.
For som Bhostan Hussein ræsonnerede i byretten:
– Hvorfor skulle jeg ikke det? Han laver sine ting, jeg laver mine ting. For mig er det meget normalt. Man kan lave et røveri eller begå et drab og så være helt normal sammen med folk bagefter.

SOM SAGT: Hvis man vil vide, hvad et parallelsamfund er, og hvad det i værste fald afstedkommer, kan man sætte sig ind i Københavns Byret.

127 kommentarer
Vis kommentarer