Alt det klimafis

Her I weekenden talte den verdenskendte, 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg til en tusindtallig skare foran Folketinget. Med adresse til vælgerne sagde hun blandt andet:

’De, som bliver mest ramt af klimaforandringerne, er unge mennesker som mig, der ikke kan stemme, så hvis ikke for jer selv, så stem for os.’

Stod det til Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti, skulle medierne have ignoreret pigen. Hvorfor?

 Fordi hun har en autisme-diagnose, og som Pia Kjærsgaard tweetede: ’Måske skulle vi bare lade hende være barn?’

I sin opblæste selvforståelse udnævner Pia Kjærsgaard sig gerne til politisk overdommer, hvilket altid resulterer i komiske selvmål.

At hun nu også vil lege doktor og indirekte belære klimaaktivistens forældre om børneopdragelse, gør ikke komikken mindre. Men afslører samtidig hendes forkvaklede opfattelse af demokrati.

Pia Kjærsgaards ærinde er tydeligvis at lukke munden på den unge klimaaktivist, der nøgternt beskriver de globale klimaforandringer og konsekvenserne, hvis vi ikke handler nu.

 Folkepartisterne har ingen konkret klima- og miljøpolitik. Formand Kristian Thulesen Dahl hyler op om, at valgkampen er endt i ’klimahysteri’ og ’overbudspolitik’ om at være ’grøn, grønnere, grønnest'.

Sådan taler en desperat, manipulerende politiker med drivhusgasser mellem ørerne. For politikerne kæmper netop for, at valgkampen trods vælgernes ønsker ikke skal handle om alt det klimafis.

Lars Løkke (V) ligner en med uorden i bilagene og mumler selvfølgeligheder, når han bliver spurgt til grøn omstilling. Alt imens hans klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) turnerer rundt med løgnen om, at Danmark stadig er et foregangsland.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, puster sig op med et krav om 60 procents reduktion af CO2-udslippet inden 2030, men hun har søreme glemt at øremærke penge til projektet ...

Hykleriet afsløres også hos de åh så grønne radikale og SF. For eksempel træder partierne vande angående den komplet overflødige Kattegat-forbindelse til et trecifret milliardbeløb. 

De radikale og SF vil afvente en nærmere klima- og miljøundersøgelse – selvom det står klart, at forbindelsen vil få katastrofale konsekvenser.

Valgkampen viser, at danske politikere stadig ikke har fattet den nationale og globale klimatrussel. Måske hjælper det, at vi har haft besøg af en voksen – i skikkelse af en 16-årig svensk pige.

526 kommentarer
Vis kommentarer