Alt for fetaen

Følg Leder

Tænk på feta-eksporten, og find jer i hvad som helst! Smid, hvad I har i hænderne, når saudierne kalder.

Dét synes at være vinket med en vognstang fra Udenrigsministeriet til to danske hospitaler, Hvidovre og Rigshospitalet, da den saudiske ambassadørs mor sidste år faldt om i København med en hjerneblødning.

Men officielt er det hospitalerne selv, der stridende mod al deres faglige kompetence gang på gang retter ind efter en ophidset, fremturende, saudisk familie, der kloger sig på, hvad deres mor har bedst af. Ambassadøren og hans søster – en børnelæge! – har tyranniseret sig frem med usmagelig magtudfoldelse.

Bl.a. truede ambassadøren Hvidovre Hospital med at afbryde de diplomatiske forbindelser med Danmark og lukke ambassaden i København.

... en detalje, som udenrigsministeren påstår, han ikke var underrettet om, selv om ministeriet undervejs har ’rådgivet’ de to hospitaler.

Dét lyder lige så usandsynligt, som det ville være foruroligende, hvis det var sandt.

Kongelige og ministre ligger ellers nærmest i fast rutefart for at fedte for det middelalderlige saudiske regime for at sikre den ca. fire milliarder kroner store danske eksport. Ville ministeriet ikke give et pip til ministeren, hvis saudiernes ambassadør pludselig truer med at skride, fordi hans mor skal have et større badeværelse?

Ombudsmanden synes også, det er bizart, at Hvidovre Hospitals vicedirektør f.eks. er til privat middag hos ambassadøren. Og at vicedirektøren derefter føjer ambassadøren, så moderen fortsat okkuperer en plads på den højt specialiserede hjerne-afdeling, skønt man ikke kan gøre mere 
for hende.

Imens står hjerneskade-patienter i kø for at komme ind på afdelingen.

Personalet er vant til oprevne pårørende – det er grufuldt at se sine nærmeste ramt af en hjerneblødning! Men hér har de skullet finde sig både i grov behandling og en ledelse, der mere eller mindre har ladt dem i stikken over for den saudiske magtbrynde.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.