Alternative Klaus

ERHVERVS-RAKETTEN Klaus Riskær fatter ikke, at det nye parti Alternativet ikke tager imod ham med kyshånd som spidskandidat ved det kommende valg.

DET VILLE I hvert fald have forhøjet underholdningsværdien i det i forvejen ofte farce-agtige parti.

PÅ DET ØKONOMISKE kan Riskær bidrage til Alternativet med ’a little twist of business’, lover han. En vending, der nok kan få det til at risle koldt ned ad ryggen i de fleste partier i betragtning af Riskærs fortid.

OG SVARET ER da også nej tak! Alternativets leder, Uffe Elbæk, har absolut ikke lyst til at danse twist med den bedrageridømte energibombe.

RISKÆR ER FOR kendt. Han har heller ikke været med fra starten af partiet, lyder nogle af afvisningerne ifølge Riskær selv.

NU PRØVER HAN i stedet næste uge at vælte spidskandidaten af pinden ved et vælgermøde. Dét sker næppe.

MEN EGENTLIG ER det jo lidt pudsige begrundelser, der flyver rundt i luften: Elbæk er jo selv kendt? Og lidt berygtet! – om end ikke i samme skala som Riskær.

ELBÆK er også selv partihopper. Ja, de ligner da hinanden som et par overlevere med et godt snakketøj om store planer. For begge vil en fast, fed løn som folketingsmedlem også være en rar detalje.

DET BLIVER SVÆRT for Riskær at komme på kant med partiprogrammet, for der er ikke noget. Nogle efterspørger åndelighed. Andre mener, de skal kæmpe for klodens overlevelse, kortere arbejdstid eller solceller, og de

hader i hvert fald alle sammen gamle politikere ...

I ALTERNATIVETS papirer til valgkampen rådes kandidaterne ifølge Jyllands-Posten – når de får stanget alle mulige åndssvage spørgsmål ud fra pressen om, hvad de mener om retspolitik, skat, osv. – at de blot skal svare: ’Det ved vi ikke endnu, men vi arbejder på det’. Det kommer senere i ’laboratorier’ efter valget.

NOGEN løftebruds-diskussion opstår i hvert fald ikke på dén måde.

55 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere