Annonce:
Annonce:

Alvorligt, siger Mette

Danmarks nye SVM-regering har en plan, der skal løse sundhedsvæsnets krise, og de har nedsat en kommission til at komme med en plan. Foto: Jonathan Damslund
Danmarks nye SVM-regering har en plan, der skal løse sundhedsvæsnets krise, og de har nedsat en kommission til at komme med en plan. Foto: Jonathan Damslund
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

SÅ FIK VI EN 'sundhedsstrukturkommission'. Kommissioner kan man ikke få nok af. Hvor heldige kan vi danskere være?

Regeringen har f.eks. bedt kommissionen om følgende: 'Koordination af kvalitetsudvikling på sundhedsområdet med henblik på at indfri potentialer i øget nyttiggørelse af data om kvalitet samt øget udbredelse af god praksis, herunder en afvejning af fordele og ulemper ved en styrket statslig rolle heri.'

Hvad betyder det, spørger den kvikke læser. Vi ved det ikke. Ikke ud over at nok har vi de seneste mange år diskuteret, hvad vi stiller op med det - ifølge Lars Løkke - 'tilsandede’ sundhedsvæsen, men problemerne bliver efter alt at dømme ikke løst foreløbig.

Annonce:

ALLE ER KLAR OVER, at der mangler sygeplejersker. Der mangler læger. Alle fornuftige folk i sundhedsvæsnet ved dertil, at man må fyre en gigantisk bunke ’kolde hænder’, så der bliver råd til flere ’varme’, som hermed tillige får fred fra djøffernes styringsregime. Alligevel har Danmarks nye SVM-regering som det første sat kolde hænder i spidsen for at komme med en løsning.

Vi troede ellers, at en bred flertalsregering hen over midten var påkrævet for at gennemføre nødvendige reformer i Danmark?

Det danske sundhedsvæsen kræver flere og flere milliarder kroner. Problemet synes bl.a. at være, at pengene anvendes mere og mere tåbeligt. Og ikke til diagnostik og behandling - eller sygeplejersker, som nævnt. I øjeblikket forsvinder de f.eks. i hospitalsbyggerier, der er stærkt forsinkede. Og voldsomt fordyrede. I Aalborg bygger man et af de nye såkaldte supersygehuse. Byggesjusk er imidlertid så udtalt, at opførelsen muligvis må rives ned og påbegyndes på ny.

Annonce:

'DET ER EN ALVORLIG situation, og det er et tillidsbrud, der i vores øjne er uacceptabelt,' lød det fra Mette Frederiksen om patienter, der har ventet for længe på at blive opereret for tarmkræft, på pressemødet, hvor regeringen præsenterede sundhedsstrukturkommissionen. 'Man skal passe på med at hvile på gårsdagens bedrifter,' lød det fra Lars Løkke, manden, der som sundhedsminister i 00'erne sikrede privathospitaler overbetaling for behandlinger.

Hvor længe har disse to egentlig sammenlagt haft til at løse problemerne i sundhedsvæsnet? Og nu synes de, at en bunke administratorer, teoretikere og forvaltere skal holde en masse møder og producere en masse papirer med sætninger, der er lige så lange og meningsløse som den, der blev citeret i indledningen?

LAD OS ENDELIG tage et citat mere fra regeringens kommissorium til sundhedsstrukturkommissionen: 'Kommissionens forslag til ændret organisering forudsættes at bidrage til en bedre brug af kapacitet og ressourcer og muliggøre kvalitetsforbedringer og være samlet set udgiftsneutrale.' Og hvad betyder det så, spørger den vedholdende læser. Det betyder, at kommissionen ikke må komme med forslag, der koster noget. Kolde eller varme - vi er i gode hænder - den slags, der siddes på - i en kommission.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
590 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: