Anders lyver aldrig

NÅR MAN PUMPER ting for hårdt op, kan de eksplodere i hovedet på en:

’Mange har tvivlet på, om skattelettelserne kom. Nu kommer de. Inden jul endda. Og de bliver de største i mands minde. Tillykke Danmark’, kundgjorde LA-leder Anders Samuelsen for mindre end en måned siden.

I GÅR MEDDELTE statsminister Lars Løkke Rasmussen, at ’mands minde’ varer længere end hans udenrigsministers skattedrømme.

Statsministerens meddelelse om den store skattesænknings forlis er et klart vidnesbyrd om den dysfunktionelle familie i dansk politik kaldet VLAK-regeringen.

Samt om dens tilhørende ’støtte’ i form af Dansk Folkeparti. 

SIDSTNÆVNTE er eksempelvis i dag så rethaveriske i udlændingepolitik, at de finder selv velfungerende indvandrere mistænkelige, hvis disse er selvforsørgende som eksempelvis slagteriarbejdere og i øvrigt opfylder alle integrationskrav. 

Dansk Folkeparti ville således sætte både Danmarks økonomi og danskernes fornemmelse for fairness over styr, hvis de fik lov at bestemme i Danmark.

MAN KAN DERFOR glæde sig over, at Lars Løkke Rasmussen nu har sagt fra over for Thulesen Dahl og kompagni. Man kan imidlertid ikke fryde sig ret meget længere, end det tager at regne ud, at statsministerens afvisning næppe er en nobel hensigt så meget, som det er en desperat.

Lars Løkke Rasmussen har skilt forhandlingerne om LA’s skattedrømme og Dansk Folkepartis ønske om et ’paradigmeskifte’ i udlændingepolitikken ad, fordi han forudså sin egen undergang i forhandlingerne. Det afgørende i VLAK-regeringens impotens har hele tiden været og er fortsat, at statsministeren vil være statsminister for enhver pris. Han løj, da han sagde det modsatte.

ANDERS SAMUELSEN har i det mindste ikke løjet. Dertil er hans selvindbildningskraft tydeligvis for stor. Det nye med LA-lederen er derimod, at udenrigsministeren nu åbenbart har samme strategi som statsministeren: At blive siddende for enhver pris. Uanset hvor stor en taber man er.

Man kan gøre nar ad Liberal Alliances leder. Ad hans evindelige snak om at være i udbrud, når han tydeligvis er blevet kørt bagud. Hvilket mange gør.

MEN KOMIKKEN hviler på en større politisk tragedie. Sjovt er det dog, når endnu et knald lyder i dansk politik, hvorpå en perpleks Anders Samuelsen toner frem, sort i hovedet, og alle bortset fra ham selv kan se, at han ligner noget, der er løgn.