Annonce:
Annonce:

Ansæt en djøf'er og fyr to andre

Mette Frederiksen på pressemødet i går, hvor hun afslørede, at der skal laves en regel om, at der ikke må laves flere regler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen på pressemødet i går, hvor hun afslørede, at der skal laves en regel om, at der ikke må laves flere regler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

SOCIALDEMOKRATIET vil indføre en regel om, at der ikke må laves flere regler.

Det kundgjorde regeringstoppen med stor alvor på regeringens pressemøde i går.

DET MEST sandsynlige er, at det går grumme galt. Pludselig er forvaltningen af den velmente regel eksploderet i et omsiggribende administrationscirkus.

FORSLAGET MINDER om, da Djøf – forbundet for jurister og økonomer – for godt et år siden kom med et forslag til at blive bureaukrati kvit: Ansatte i det offentlige skulle bruge ti timer mere om måneden på borgerkontakt, lød det. Tilforladeligt, tænkte nogle. Indtil vanviddet gik op for dem. Der skulle indføres kontrol med fordelingen af offentligt ansattes arbejde for at komme kontrol med fordelingen af offentligt ansattes arbejde til livs.

Annonce:

HER SER vi mekanikken i velfærdsstaten. Den er blevet sit eget formål. Stjålet fra borgerne, den blev bygget til. End ikke 'magtfuldkomne' Mette Frederiksen har magten over den. Det er omvendt.

ALLE DANSKE regeringer har erklæret bureaukrati og regeljunglen i velfærdsstaten krig. Og alle har tabt. De sidste 50 år er antallet af offentligt ansatte tredoblet. Og antallet af regler endnu mere. Den offentlige beskæftigelse er tillige steget kraftigt under den nuværende regering. I 2020 og 2021 samlet set med 36.500 personer. Og langt de fleste i administrationen.

METTE FREDERIKSEN har tabt stort set alle slag i sit forsøg på at øge mængden af varme hænder. Imens er de kolde gået i kroppen på systemet og fryser blodbanerne, der transporterer velfærdsvarmen, til is.

Annonce:

Statsministeren erklærede i sin første åbningstale til Folketinget i 2019, at et opgør med overflødigt bureaukrati er en hovedopgave for hendes regering. I går erkendte hun egentlig bare, at hun har fejlet. Hvilket hun også vil gøre med regelstoppet og ambitionen om at spare 2,5 milliarder kroner på administration.

FOR HVOR mange forvaltere skal der til for at kontrollere og indsamle data om, hvorvidt reglen om regelstop nu også forvaltes fornuftigt og giver et ønsket resultat? Det svarer til at spørge, hvor mange embedsfolk der skal til for at skrue en elpære i, og her er svaret:

Så mange som muligt. Og en rammebevilling. Og en overenskomst. Og en pensionsordning. Og et efteruddannelsesprogram. Og en sundhedsforsikring.

SAMT EN konference. Og dertil en ordentlig stak rapporter, som afsøger problematikkerne ved samt innovationen i og omkring, hvorvidt færre regler er bedre end flere regler. Og som sikrer GDPR samt afsøger kønsproblematikker og stopreglens grønne aftryk og en hel masse andet.

Annonce:

DET ER TYDELIGT. Socialdemokratiet har mistet overblikket over eget forvaltningsformynderi. ’Indfører man en regel, skal en anden fjernes,’ lød det i går. Javel så? Hvad med en regel om, at ansættes en djøf’er et sted i det offentlige, skal der vinkes farvel til to et andet sted?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
507 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: