Arabisk arrogance

Følg Leder

EN AF STYRKERNE ved det danske hospitalsvæsen er, at alle bliver behandlet lige uanset køn, stand, politisk og religiøst tilhørsforhold. Den sandhed var desværre ikke gået op for Saudi-Arabiens ambassadør, Mohammed Al-Agail, da hans mor blev indlagt på Hvidovre Hospital i december sidste år.

Ambassadøren burde ellers om nogen have tilegnet sig viden om danske forhold. Det er vel en væsentlig del af hans jobbeskrivelse. Men han er tilsyneladende så arrogant, at han mener, det er uden betydning. I stedet har han overført den saudiarabiske overklasses ridefogedmanerer til hospitalet på den københavnske vestegn.

KNAP VAR HANS MOR blevet indlagt på det højt specialiserede Neurorehabiliteringsafsnit, en særlig afdeling for alvorligt syge patienter med hjerneskader, før ambassadøren begyndte at koste rundt med personalet.

Det siger sig selv, at hjerneskader kan være uhyre komplicerede, og Neurorehabiliteringsafsnittet på Hvidovre Hospital er det bedste i Østdanmark til at løse den slags opgaver. Afsnittet har kun 23 sengepladser, og derfor er der kø til afdelingen.

DEN SLAGS DETALJER distraherede ikke ambassadør Al-Agail. Ekstra Bladet afdækker i dag, hvordan Saudi-Arabiens fremmeste repræsentant i Danmark terroriserede hele afdelingen på Hvidovre. På et tidspunkt blev det så grelt, at oversygeplejersken følte sig tvunget til at lukke to senge for at kunne leve op til de krav, ambassadøren og hans familie stillede.

Når man læser sagens akter, får man en fornemmelse af, at vi har at gøre med en selvoptaget ambassadør, som er helt ude af trit med virkeligheden i Danmark. Solidaritet har han aldrig hørt om. Det at tage hensyn til andre forstår han ikke. Han har behandlet personalet på Hvidovre Hospital, som var det hans private tyende, og i værste fald har det betydet, at andre patienter ikke har fået den optimale behandling.

UMIDDELBART KAN DET være svært at forstå, at hospitalsledelsen så længe valgte at føje den opblæste ambassadør. Men diplomater kan være svære at tackle for folk uden for systemet. Til gengæld må det være en sag for Udenrigsministeriet. Ambassadør Al-Agail trænger til et grundigt kursus i danske samfundsforhold. Herunder ikke mindst i takt og tone.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time