Går den -så går den

SKIFTENDE socialministre har i årevis snydt hundredtusinder af pensionister med den tillægspension, de efter lovgivningen er berettiget til. Snyd er endda et mildt ord, mener Ældre Sagen, som kalder det legaliseret socialt bedrageri.

DEN BERØRTE gruppe er dem, der har en privat pension ved siden af folkepensionen og derfor får reduceret deres tillægspension. En tredjedel af dem får for lidt udbetalt, fordi kommunerne skønner de private pensioner større, end de i virkeligheden.

HELDIGT for kommunerne er der kun ganske få pensionister, som opdager fejlen. Og når de så finder ud af det, er det ofte for sent, fordi man kun kan regulere pensionen seks måneder tilbage i tiden. Derved scorer det offentlige omkring 700 millioner kroner – om året!

FOR DEN enkelte drejer det sig ikke om kæmpebeløb, men for det pensionistpar, der står frem i Ekstra Bladet i dag, er der alligevel tale om adskillige tusinde kroner i løbet af syv år. Og det vægter meget på et beskedent budget.

BÅDE skattelov- og pensionslovgivningen er her til lands blevet til efter kludetæppe-princippet, altså lap på lap. Hvilket medfører, at man skal være revisoruddannet eller skatteadvokat for at følge med. Og hvis man så endelig beslutter sig for at sætte sig grundigt ind i enkelte bestemmelser, er de næsten uden undtagelse skrevet så uforståeligt, at man giver op.

SOCIALMINISTER Karen Hækkerup lover, at reglerne nu vil blive lavet om, så pensionister i fremtiden får udbetalt den tillægspension, de har krav på, uden at de behøver at regne efter.

JAVEL – men det bør ske med tilbagevirkende kraft, fru minister. Og kommunerne skal på bramfrit dansk have at vide, at deres praksis med, at 'går den, så går den' ikke længere kan accepteres.

Læs reportagen side 6-7

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere