Uønsket i Danmark

64-ÅRIGE Ismael Debboub er en skidt fyr. Følgende resume er langtfra dækkende, men giver dog et indtryk af hans kriminelle løbebane:

HAN ER algerisk terrorist og en barsk en af slagsen. Han har også en god portion erfaring som bankrøver. Seneste røveri begik han i 2001, hvor han røvede en bank på Frederiksberg og forsøgte at dræbe en betjent.

DA Ismael Debboub sidste sommer havde afsonet sit straf, skulle han sendes ud af landet. Dommerne havde vurderet hans forbrydelse som så grov, at han ikke skulle have lov til at blive i Danmark, men udvises for bestandigt. Den dom kan man dårligt være uenig i.

PROBLEMET er, at Ismael Debboub i dag godt otte måneder efter udstået straf, stadig er i Danmark. Han kan ikke verfes ud. Hvorfor? Fordi han risikerer tortur og dødsstraf i Algeriet. Så storforbryderen lever nu på såkaldt ’tålt ophold’. Det samme gælder 51 andre udlændinge.

UMIDDELBART virker det vanvittigt, at alle udvisningsdømte ikke kan udvises. Men i og med Danmark har tilsluttet sig diverse internationale konventioner, er der begrænsninger. Og sådan skal det selvfølgelig være for et humant retssamfund som det danske. Det siger sig selv, at vi ikke sender kriminelle hjem til fængselsceller, hvor de får revet neglene af m.m., inden de f.eks. halshugges eller stenes.

DET store spørgsmål er, hvad vi stiller op med disse mennesker på ’tålt ophold’, indtil forholdene har ændret sig, så de kan sendes hjem. Den nuværende ordning, hvor de dagligt skal melde sig hos politiet kl. 10, får udbetalt 30 kr. i lommepenge og i øvrigt intet må foretage sig, er utålelig for alle parter.

HVORFOR ikke sætte dem i arbejde? I forbindelse med den såkaldte kontanthjælps-reform vil regeringen tvangsudskrive tusindvis af danskere til såkaldte nyttejob. Hvorfor ikke tage de udvisningsdømte med i gruppen. Så kan de da i det mindste gøre en smule gavn i det samfund, de har valgt at give fingeren.

Læs reportagerne side 4, 5, 6 og 7

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere