Mail farlig for Corydon

'DET VIL være min anbefaling, at man sidder på tallene en stund, indtil de centrale medlemmer af regeringen har set dem.'

DENNE tilsyneladende uskyldige mail fra en chefkonsulent i Finansministeriet til en kontorchef i Beskæftigelsesministeriet kan udvikle sig til en bombe under finansminister Bjarne Corydon. Han har nemlig misinformeret Folketinget, hvis det viser sig, at meldingen om at 'sidde på tallene en stund' kommer fra Corydon selv.

DAGPENGESAGEN udviklede sig til en skandale, da Ekstra Bladet afslørede, at regeringen i ugevis kendte til beregninger, der viste, at antallet af udfaldstruede dagpengemodtagere var langt større, end man officielt havde meldt ud.

TALLENE sagde, at 17.000 til 23.000 var på vej til at falde ud af systemet – altså langt flere end regeringens hidtidige skøn på 7000-12.000. Men de nye, langt mere dystre og sprængfarlige tal blev holdt hemmelige for Folketinget, mens der blev forhandlet finanslov – fortrinsvis med Enhedslisten.VAR tallene kommet frem dengang, ville regeringens støtteparti utvivlsomt have strammet betingelserne for at indgå en aftale.

SAGEN ER dybt alvorlig, for hvis det bevises, at Corydon har ført Folketinget bag lyset, vil det indlysende være, at oppositionen sammen med Enhedslisten udtaler mistillid til finansministeren. Og vælter han, så vælter hele regeringen.

SELV afviser Corydon blankt, at han har gjort noget forkert:

– Jeg har ikke givet nogen pålæg om hverken det ene eller det andet i den her sag, siger han.

Enhedslisten tror ham ikke og har stillet en byge af spørgsmål.

VI VIL opfordre partiet til at stå fast og virkelig bore i sagen, indtil den er fuldt belyst. Og ikke ryste på hånden, hvis den arrogante Corydon gribes i at have løjet. Også selv om det betyder regeringen Thornings fald.

Læs reportagen side 6,7 og 8

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere