Taburetkløe splitter SF

TABURETKLØE FIK SF til at gå med i regeringen, og endnu mere taburetkløe, kombineret med personlige ambitioner hos unge politikere, er nu ved at splitte partiet.

SF er sammen med S på en alvorlig nedtur i meningsmålingerne, men hvor Helle Thorning ikke har noget valg, så kan SF stadig træffe den eneste fornuftige beslutning, nemlig at træde ud af regeringen i god tid inden næste valg.

I ET REGERINGSSAMARBEJDE med de radikale vil SF aldrig komme til at føre venstrefløjspolitik. Det viser historien, og den burde Villy Søvndal have taget ved lære af, inden han kastede sig ind i et fast forhold med Thorning og Vestager.

Danmark regeres fra midten med en lille hældning til højre. Sådan har det været siden Poul Schlüter regeringsperiode. Nok var han konservativ, men ikke så meget, at det gjorde noget. På samme vis rykkede superliberalisten Anders Fogh Rasmussen hastigt mod midten, da han fik magten.

DE SOCIALDEMOKRATISK ledede regeringer har gjort det samme. Også denne gang hvor Helle Thorning og Margrethe Vestager konkurrerer om at ydmyge SF mest muligt. Folkesocialisterne fik ikke sat sig igennem ved regeringsforhandlingerne i tårnet på Amager. Allerede der burde partiet have sagt fra, men kløen efter ministertaburetter var for stor. SF skrev jo historie, og det talte mere end politikken.

Annette Vilhelmsen fik også chancen for at markere sig, da hun overtog partiet. Hun skulle have stillet krav om en genforhandling af regeringsgrundlaget, og når Thorning og Vestager havde sagt nej, skulle hun have trukket sit parti ud af regeringssamarbejdet.

I STEDET HAR HUN også ladet sig træde på. Efter løftebruddene har SF senest lagt ryg til en omvendt Robin Hood, hvor der tages fra de svageste for at give skattelettelser til erhvervslivet. SF har ikke opnået et eneste resultat i regeringsperioden, som de med stolthed kan bruge i en valgkamp. Det kan aflæses i meningsmålingerne, hvor nålen sidst stoppede ved fire procent.

Vejen til regulær opløsning er ikke særlig lang, og det er vel også det, vi skal udlede af flugten fra partiet de seneste dage. SF kan ikke bære at være i en regering, hvor de radikale har magten. Derfor må Annette Vilhelmsen trække sit parti, og så kan der gå mange år, inden SF igen får muligheden. Den situation har de unge mennesker læst. Jesper Petersen og de andre flygtninge er ikke folkesocialister, men professionelle politikere med taburetkløe. De vil have indflydelse og magt. Præcis som Helle Thorning. Og så gør det knap så meget, at erhvervslivet jubler, og at Venstre nærmest er overflødiggjort.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere