Til grin for egne penge

CHRISTIAN Thomsen har igennem årene haft mange vikaransættelser - bl.a. som chauffør og lagerarbejder. Det betyder, at han har pensioner stående i flere forskellige selskaber, og da de hver for sig er relativt små, ædes opsparingen ofte af selskabernes gebyrer og andre omkostninger.

DERFOR føler Thomsen, at han er til grin for sine egne penge. Han mister 4000-6000 kr. om året i opsparing - de forsvinder simpelthen til dobbeltadministration, dobbeltsikring og dobbelt skat.

DER FINDES omkring 1,2 millioner hvilende pensioner - også kaldet fripolicer - på under 100.000 kr. Det samlede beløb er svimlende højt, nemlig 37 milliarder kr.!

INTET pensionsselskab bruger ret mange kræfter på at fortælle kunderne, at de har klatpensioner stående til ingen verdens nytte. Og det er der gode grunde til:

FOR DET første tjener de styrtende på at have dem liggende. Dels i administration, dels på at handle de værdipapirer, der ligger bag.. Og for det andet kan selskaber med mange fripolicer prale af - samlet set - lave omkostninger og derved lokke flere kunder til.

ENHVER kan se det vanvittige i, at der er placeret så mange milliarder i pensionsselskaberne, som ikke opfylder deres formål - nemlig opsparing til alderdommen.. Det kan hverken den enkelte eller samfundet være tjent med.

DERFOR nedsatte Beskæftigelsesministeriet sidste år en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til at løse problemet. Udvalget skulle have barslet ved årsskiftet, men det er ikke sket.

FOR Chr. Thomsens og titusinder andre opspareres skyld skal der handles hurtigt. De mister penge dag efter dag, mens pensionsselskaberne gnider sig i hænderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere