Hjælp til selvhjælp

OVER 100.000 boligejere med afdragsfrie lån får enorme problemer, når lånene udløber – de første allerede om et år.

DET KAN UDLØSE en bølge af tvangsauktioner, fordi mange af husstandene er teknisk insolvente – det vil sige, at de skylder mere væk, end boligen er værd.

DERFOR HAR landets to realkreditforeninger henvendt sig til regeringen for at få hjælp. Dels hjælp til selvhjælp, dels hjælp til den enkelte boligejer og til samfundet som helhed, fordi en masse tvangsauktioner vil påvirke samfundsøkonomien negativt.

SOM BESKREVET i Ekstra Bladet i går, er problemet særlig stort blandt de yngre boligejere, førstegangskøberne. Mange købte, mens priserne var på toppen. De ville med på vognen.

NU STÅR DE økonomiske afklædte. De fleste yngre husstande har nemlig ikke anden opsparing – f.eks. en pensionsopsparing – de kan gå ud og realisere.

DEN DAVÆRENDE borgerlige regering var midt i 0'erne med til at skabe bolig-boomet. Erhvervsminister Bendt Bendtsen – nu afdanket politiker i EU-Parlamentet – syntes, det var synd for almindelige lønmodtagere som politibetjente, lærere og sygeplejersker, at de ikke havde råd til at købe en lejlighed eller et lille hus i hovedstadsområdet.

DERVED OPSTOD ideen om de afdragsfrie lån, som hurtigt blev yderst populære.

HVER ENKELT boligejer er selvfølgelig ansvarlig for den situation, han/hun har bragt sig i. Men politikerne kan ikke frasige sig et medansvar. Uden deres lokketoner var de afdragsfrie lån aldrig blevet så efterspurgte.

DERFOR MÅ de være med til at skabe nye muligheder for de hårdest ramte husstande. Alt andet vil være uanstændigt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere