Vågn op, hr. minister

JUSTITSMINISTER Morten Bødskov og hans regering elsker at fremstå som handlekraftige og beslutsomme, når det gælder alvorlig kriminalitet.

Det samme gør rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og hans politidirektører.

Det er ren facade.

I VIRKELIGHEDENS verden virker det ofte, som om politiet snorksover. Som om afstanden fra Christiansborg og Polititorvet og ud til politistationerne er uendelig lang.

De seneste par dage har Ekstra Bladet dokumenteret, hvordan hash-bander hærger Skovlunde i Ballerup Kommune. Groft, alvorligt, fuldstændig uacceptabelt.

Kriminaliteten er så belastende, at folk i området er rædselsslagne og føler sig prisgivne.

DEN LOKALE politiinspektør, Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi, har ikke mange kommentarer til situationen. Hans svar på den kriminelle udfordring er nærmest tungen ud ad vinduet. Manden virker fuldstændig inkompetent.

Sandheden er, at alt, hvad Ekstra Bladet har dokumenteret, kunne politiet selv have fundet ud af for længst, hvis Isager-Nielsen og hans søvnige betjente var bare en smule på stikkerne. Det har længe været kendt, at der foregik alvorlig kriminalitet. Det har længe været et samtaleemne i området, at folk var rædselsslagne. På kommunens rådhus må man også have haft en idé om, at noget var galt.

HVORFOR i alverden har politiet ikke grebet ind langt tidligere? Hvordan kan vi påstå, vi har et af verdens mest effektive politikorps, når kendsgerningen er, at politiet stort set er usynligt og ikke-tilstedeværende i Skovlunde? Politiet kan patruljere i området, gardinerne rulles ned, og når de trætte politifolk er væk, fortsætter ulovlighederne.

Hvis ikke politiet selv griber ind, må man gå ud fra, at politikerne gør det.

JUSTITSMINISTER Morten Bødskov er valgt i Københavns omegns storkreds. Vi må gå ud fra, han er i stand til at fatte problemet.

Det haster – så derfor: Vågn op, hr. minister – når dit politi snorker.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere