Kamel-slugerne

SF-FORMAND Annette Vilhelmsens fravær ved præsentationen af Vækstplan DK udstiller to ting: Hun er uden fornemmelse for politik på topplan. Og SF’s indflydelse på regeringens politik er ikke-eksisterende.

NÅR regeringen spiller ud med sin måske vigtigste plan – en plan, der skal katapultere Danmark ud af krisen – så møder regeringens partiledere selvfølgelig op. Det ved Helle Thorning-Schmidt. Det ved Margrethe Vestager.

MEN SF-formanden (der her i parentes bemærket også er erhvervs- og vækstminister) sendte skatteminister Holger K. Nielsen, fordi en del af vækstplanen handler om ... skat! Sådan argumenterer en elevråds-repræsentant. Ikke en partiformand for et regeringsparti, der skal signalere sammenhold og handlekraft.

MÅSKE formanden også blev væk, fordi hun var ude af stand til at sige noget fornuftigt på grund af alle de kameler, hun og den øvrige partitop har måttet sluge. For Vækstplan DK er mere blå end selv Venstre og Liberal Alliance turde drømme om.

ALENE lavere selskabsskat er en kættersk tanke for folkesocialister – og mange socialdemokrater. I særdeleshed, når den finansieres med penge taget fra samfundets svageste.

MEN som Holger K. forklarede, så skulle skattelettelsen ses i sammenhæng med andre elementer i planen. Mon han tænkte på den milliardgave til A.P. Møller, som vækstplanen indeholder. Samt afgiftslettelserne, der gør det billigere for erhvervslivet at forurene?

IKKE underligt, at man i SF’s bagland er gasblå af raseri. Og SF’erne kan roligt frygte, at det endelige resultat bliver endnu mere uspiseligt. Vækstplan DK skal føres igennem med blå blok.

SRSF-regeringen er et politisk misfoster. SF-toppen bør lytte til baglandet, droppe kamelerne og i stedet pukle for at føre partiets oprindelige politik.

Læs reportagerne side 4, 5, 6, 7, 8 og 9

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere