Big Bluff

FOR FLERE uger siden skrev vi her på lederpladsen, at S-R-SF-regeringens kontanthjælps-reform ville ende i en massakre mod samfundets svageste. Desværre fik vi ret.

DE GRUPPER, der i forvejen har det sværest, udsættes for blodige nedskæringer. For mange unge under 30 er der kontant tale om, at de mister op mod halvdelen af hjælpen, de får i dag.

PÅ ET pressemøde i går forklarede regeringens arbejdshest, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), hvor meget hun føler med de mest udsatte. Hun brugte flere minutter på at aflire, hvor frygteligt det er at fastholde unge på passiv forsørgelse. Eller som der stod på et skilt bag ministeren: 'Alle kan gøre en nytte'.

INGEN, bortset fra Dovne Robert, kan være uenig i disse selvfølgeligheder. Men hvilken nytte gør regeringens udspil så?

JA, for eksempel.skal alle unge, der er i stand til det, tvinges til at tage en uddannelse. Jamen, det lyder ikke helt tosset. Men mange af disse unge skal så have en praktikplads. Findes de? Det har regeringen ikke helt styr på endnu.

ANDRE unge skal tvinges til at tage et arbejde. Jamen, det lyder heller ikke helt tosset. Men hvad er det for job, de skal tage? Det har regeringen heller ikke helt styr på endnu.

REELT er der tale om, at regeringen skærer de svageste ned med en milliard kroner og forsøger at skjule massakren i en ordflom af banaliteter.

PENGENE fra de svageste gives til de rigeste i form af lavere selskabsskat ifølge den såkaldte konkurrenceevne-pakke, der præsenteres i dag. Bortset fra, at blandt andre Mette Frederiksen tidligere var imod lavere selskabsskat, er der ingen garanti for, at skattelettelsen vil betyde flere job. Mange virksomheder har trods milliard-overskud fyret medarbejdere.

S-R-SF-regeringens nyeste tiltag er sammen med SU-stramningerne blevet døbt Big Bang. Det rette navn er Big Bluff. Gad vide, hvordan SF's bagland synes, det går?

Regeringen forsøger at skjule massakren i en ordflom af banaliteter.

Læs reportagerne på side 4, 5, 6 og 7

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere