Vi kommer aldrig til at logre for magten

I NÆSTEN TO uger har vi nu ventet på, at den konservative partiformand, Lars Barfoed. skulle svare på et helt enkelt spørgsmål: Hvordan fik du din lejlighed på Frederiksberg?

Da vi må formode, at Lars Barfoed er nogenlunde normalt begavet, kan tavsheden ikke skyldes, at han ikke forstår spørgsmålet. Han vil åbenlyst ikke svare. Og derfor savner offentligheden stadig svar på, om politikeren Lars Barfoed har udnyttet sin position til at skaffe sig en lejlighed foran andre boligsøgende på Frederiksberg. Det er derfor vi bliver ved med at spørge.

OG DET BLIVER noget mere besværligt i fremtiden. For hvis der er noget, man kan stå sammen om i dansk politik, så er det at forsøge at lukke munden på kritiske journalister.

Praksis er nu, at hvis politikerne ikke vil svare, får journalisterne karantæne, hvis de spørger mere end en gang.

VI BLIVER GANSKE enkelt frarøvet muligheden for at passe vores arbejde. Og det er lige præcis det, Folketingets formand og hans håndgangne mænd og kvinder i præsidiet var ude på, da de idømte mine to folk seks måneders karantæne for at have stillet Lars Barfoed fire kritiske spørgsmål om hans famøse lejlighed.

Men det mest rystende er, at en del af mine kollegaer bukker og skraber og accepterer, at politikerne på denne måde forsøger at lukke munden på den 4. statsmagt.

EN AF DEM er Formanden for Journalistforeningen på Christiansborg, Henning Olsson, en anden chefredaktøren på Jyllands-Posten, Jørn Mikkelsen, og en tredje Berlingskes topchef, Lisbeth Knudsen. Alle synes, det er godt, at politikerne ’statuerer et eksempel’.

MEN PÅ EKSTRA BLADET kommer vi aldrig til at bukke og skrabe. Vi vil fortsat kræve svar, når en sag stinker så langt væk, at selv Barfoed bør kunne lugte sig selv i nakken.

Og hvis det ender med, at alle vore journalister får karantæne fra Christiansborg, så tager vi det med.

For hvis vagthunden først begynder at logre for magten, så er der for alvor noget galt i Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere