VIP-behandling på jobcentret

null

FIRE veluddannede unge satte sig for at vise, hvor nemt det er at få kontanthjælp i Danmark.

DE LAGDE en slagplan, som betød, at 23-årige Jens-Ulrik, der er opvokset i Gentofte og har velhavende forældre, sagde sine to job op. Derefter henvendte han sig på et jobcenter i København og gjorde krav på kontanthjælp. Og her blev alle hans forestillinger om, at vi lever i et bistands-eldorado, gjort til virkelighed.

PENGENE blev prompte bevilget uden modkrav eller generende spørgsmål. Eneste betingelse var, at Jens-Ulrik møder op tre timer om ugen til et virksomhedskursus i kommunen.

DE UNGE filmede hele forløbet og er chokerede over den VIP-behandling, Jens-Ulrik fik på jobcentret. Sagsbehandleren nærmest påviste, hvordan han kunne få mest muligt ud af systemet. Men hans chef bedyrer, at der var tale om en fejl, fordi sagsbehandleren havde overset oplysninger om, at Jens-Ulrik selv havde sagt sine job op.

DER ER ingen tvivl om, at kontanthjælpssystemet bliver misbrugt. De fire filmfolk leverer beviset, og det er al ære værd. Men det er bundærgerligt, hvis stuntet skaber det indtryk, at sådan foregår det overalt.

EKSTRA BLADET har forhørt sig i tre jyske kommuner - Aarhus, Aalborg og Silkeborg - og her er praksis anderledes kontant. I Silkeborg f.eks. ville Jens-Ulrik blive tvangsaktiveret med besked om, at han skulle møde klotten otte næste morgen og arbejde omkring 20 timer om ugen.

OM FÅ DAGE spiller regeringen ud med sine forslag til en kontanthjælpsreform, og ikke mindst de borgerlige vil bruge Jens-Ulriks eksempel til at kræve en hårdhændet opstramning på jobcentrene.

Det kan da også være nødvendigt visse steder, men faren er, at misbrugerne ødelægger systemet for de mange, for hvem kontanthjælpen er eneste forsørgelsesgrundlag.

Læs reportagen side 6-7-8

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere