Big Bang

REGERINGEN ruller nu det tunge skyts frem: Først en SU-reform, derefter en kontanthjælpsreform og som klimaks en hjælpepakke til erhvervslivet – som helhed allerede døbt det store reform-Big Bang.

DEN økonomiske støtte til studerende bliver ændret/beskåret for at motivere dem til at komme hurtigere gennem studiet. Og lavere ydelser til kontanthjælpsmodtagerne skal tvinge dem i arbejde. Derved spares omkring fem milliarder kr., som vil blive brugt på at sænke virksomhedernes skatter og afgifter.

DET ER meget naturligt at forenkle og modernisere både SU og kontanthjælp, men det er ikke i orden at gøre det som led i en forkælelsespakke til erhvervslivet. De svageste grupper er rigeligt udsatte i forvejen.

GANSKE VIST bedyrer statsministeren, at økonomisk hjælp til virksomhederne skaber øget produktion og dermed flere i arbejde. Men det er ingen selvfølge. Det er før set, at ekstra penge bruges til at forgylde direktører og aktionærer med. Og det giver ikke mange nye job.

INTERNT gør Helle Thorning og de økonomiske ministre sig ingen forestillinger om, at Big Bang vil blive gennemført med Enhedslistens stemmer – dertil er reformerne alt for blå. Lars Løkke har da også kvitteret positivt, så alt er lagt op til, at Margrethe Vestager får lov til at videreføre sin borgerlige, økonomiske politik.

MEN HVAD med SF? Vil folkesocialisterne virkelig kunne holde til fortsat at støtte en økonomisk politik, som er vendt mod de grupper i befolkningen, som partiet tidligere har kæmpet for?

SVARET synes desværre at være ja. SF har satset så voldsomt på at blive regeringsparti, at selv voldsom knurren fra baglandet preller af på Annette Vilhelmsen og Holger K.

DET VILLE ellers være naturligt at trække en streg i sandet og meddele: Hertil og ikke længere. Ministertaburetter kan også købes for dyrt.

MEN DET sker ikke. SF er blevet forblændet af magten – også selv om den ikke kan bruges til andet end rollen som vandbærer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere