Tavse Barfoed

K-FORMAND LARS BARFOED havde planlagt sin første arbejdsdag efter vinterferien ned i detaljen. Mandag gjorde han sin entre på Christiansborg båret frem af et stort Berlingske-interview, hvori han fremhævede ’modet’ til at kræve blodige nedskæringer de næste syv år.

MEN SÅ SVIGTEDE Barfoeds mod pludselig. Nemlig da Ekstra Bladets reporter spurgte ind til den sag, som alle har talt om den sidste uges tid, og som Barfoed konsekvent har nægtet at udtale sig om under sin ferie: Hvordan det midt under skilsmissen lykkedes ham at score en 114 kvadratmeter stor lejlighed hos Frederiksberg Boligfond til ca. 12.000 kr. om måneden – hvilket er billigt på de kanter.

NU KAN MAN mene, at det dårligt kan rage vælgerne, hvor og hvordan en politiker bor. Det samme kan man også mene om f.eks. en politikers skatteforhold.

MEDMINDRE DER er tale om forhold, der strider mod de holdninger, politikeren almindeligvis pynter sig med. Og/eller der er alvorlig mistanke om urent trav.

FLERE bestyrelsesmedlemmer i Frederiksberg Boligfond mere end antyder, at Barfoed har fået sin nye bolig uden om de almindelige kanaler. Tilmed har boligfondens formand, Alfred Grinderslev, der for resten er konservativ, viklet sig ind i bemærkelsesværdigt mange selvmodsigelser. Så Barfoeds boligkup skriger på Barfoeds egen forklaring.

IKKE MINDST DE konservative gør ved festlige lejligheder et stort nummer ud af at fremhæve dyder som lov og orden samt redelighed og gennemsigtighed i beslutningerne. Også af den grund forekommer Barfoeds manglende mod til at tale om sin nye lejlighed ret påfaldende.

JO LÆNGERE Barfoed opretholder sin larmende tavshed, desto kraftigere vil mistanken om boliglusk klæbe til ham. At tro, at sagen kan ties ihjel, vil være lige så naivt som at tro på konservativ fremgang ved det næste valg.

Læs reportagerne side 4-5-6-7

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere