Født et forkert år

HVIS DU har ret til efterløn og arbejder, til du er 65, så har du optjent en skattefri præmie på knap 150.000 kr. Medmindre du fylder 65 i februar i et år, som fire går op i. Så bliver du nemlig snydt for godt 12.000 kroner. Medmindre årstallet er deleligt med 100, for så får du pengene alligevel, hvis da ikke årstallet er deleligt med 400, for så får du dem ikke.

FJOLLET LYDER det, men det er ikke desto mindre rigtigt. Vi taler om skudår, og vi taler om lovsjusk. Forklaringen på den besynderlige tilstand er lang og indviklet, og der er ikke grund til at bruge plads på den her. Den kan læses i dagens avis.

KONSEKVENSEN af galskaben er til gengæld nem at gøre rede for:

LILLIAN ANDERSEN fra Tilst havde arbejdet i 34 år i Aarhus Kommune, da hun sidste år i februar fyldte 65. Hun forventede så at få de knap 150.000 kroner i præmie, men hun fik 12.000 kroner mindre, fordi 2012 var et skudår.

POLITIKERE KAN som bekendt få sære ideer, men i dette tilfælde er det åbenbart, at der er tale om en tanketorsk. Man kan jo vanskeligt forestille sig en minister stå på Folketingets talerstol og i ramme alvor forklare, at landets lønmodtagere skal have en præmie, hvis de er flittige – medmindre lønmodtageren har fødselsdag i februar måned i et skudår.

POLITIKERNE sjuskede, da de vedtog loven, og Ekstra Bladet skrev om idiotien for et lille år siden. Allerede dengang var der flertal for en lovændring, så Lillian Andersen og mange med hende kunne få de penge, som de ærligt har fortjent. Men intet er sket.

BESKÆFTIGELSESMINISTER Mette Frederiksen (S) vil ikke udtale sig i sagen, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er hun endelig på vej med en løsning. Den kommer ikke et øjeblik for tidligt. Hvad med at give ministeren en kalender?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere