Dovenlars

DOVNE ROBERT blev landskendt, fordi han hader arbejde, og fordi det er lykkedes ham at drive den af i årevis på offentlig støtte.

LARS LØKKE er godt på vej til at gøre ham kunsten efter. Ikke en eneste gang i 2012 gik han på Folketingets talerstol for at sprede sit partis budskaber – noget, som Helle Thorning var flittig til, da hun var leder af oppositionen.

HAN ER KUN medlem af et enkelt udvalg og har ingen ordførerskaber. Han holder sig uden for centrale forhandlinger, men overlader det seje slid til andre – hovedsagelig den politiske ordfører Ellen Trane Nørby og chefforhandleren Peter Christensen.

DEN NYE STIL som dovenlars på Christiansborg passer formentlig Lars Løkke godt. Han trives i hængekøjer. Men stilen er dikteret af Venstre, som ønsker, at deres formand skal svæve over vandene og være ubesmittet af det daglige politiske arbejde. Han skal fremstå, som om han blot er på orlov fra statsminister-jobbet.

DERFOR HAR partiet også stillet en bil med chauffør til rådighed for ham, så han på behørig vis kan blive transporteret landet rundt, vinke og blive set. Holde foredrag, besøge virksomheder og kredsforeninger.

AT VENSTRES plan fungerer, viser de mange meningsmålinger, hvor V ligger på 30 procent og over, mens Helle Thorning og Socialdemokraterne må nøjes med 20 pct. og derunder.

MED DENS BLÅ politik og dens skænderier med Enhedslisten og fagbevægelsen kan man heller ikke påstå, at regeringen gør livet særlig besværligt for Dovne Lars. Han hygger sig og lader de andre slås.

SPØRGSMÅLET er så, om Lars Løkke kan ændre sit image som magelig og tilbagelænet den dag, det virkelig brænder på. Det spørgsmål kan kun vælgerne besvare.

Læs reportagen side 4-5

0 kommentarer
Vis kommentarer