Løgn på tv

TV-AVISEN viste torsdag aktionærer i den kuldsejlede EBH Bank, som demonstrerede ved retten i Hjørring. Her blev sagen mod EBH Banks ledelse for grov kursmanipulation indledt, og demonstranterne viste deres afmægtige vrede med store, håndmalede skilte.

DRAMATISK TV, som kun havde en enkelt, lillebitte svaghed – dækningen var uden kontakt med virkeligheden. Indslaget var tv-teater forklædt som sandhed.

DEMONSTRATIONEN var arrangeret af et produktionsselskab, som DR har hyret til at lave en 'dokumentarfilm' om EBH. Demonstranterne var blevet kørt frem og tilbage i bus, de var nøje instrueret, og de havde fået materialer til at fabrikere skiltene med.

TV-AVISEN SENDTE et stykke fiktion og lod seerne forstå, at det var virkelighed. Ganske som i tirsdags, hvor DR's politiske kommentatorer og journalister spillede et skuespil for seerne, der hed:

'VI LADER, SOM om at vi prøver at forudsige, hvad statsminister Helle Thorning-Schmidt vil sige i sin nytårstale, selv om vi faktisk allerede læste den i formiddags og derfor kender dens indhold fra ende til anden.'

SKUESPILLETS titel er lidt lang, men til gengæld er den aldeles dækkende. I DR er der tilsyneladende opstået en kultur, hvor det er legitimt at bøje virkeligheden lidt, hvis blot det gør udsendelsen mere interessant.

JOURNALISTIK er i sit udgangspunkt ret enkelt. Opgaven er at fortælle, hvad der sker, og eftersom virkeligheden typisk er både underholdende, farverig og spændende, skal man være en dårlig håndværker for at føle sig nødsaget til at hælde løgn oveni.

HVIS DU, kære læser, er utilfreds med Ekstra Bladet, kan du lade være med at købe avisen. DR betaler vi stort set alle til, uanset om vi vil eller ej. Det forpligter, men den kendsgerning er tilsyneladende ikke gået op for DR.

Læs side 12-13

0 kommentarer
Vis kommentarer