Farvel og ingen tak

null

JURA LEVAKOVIC, 25 år, fik i går ved Københavns Byret en dom på fem års fængsel for bankrøveri og hjemmerøveri. Det blev han slet ikke begejstret over.

BYRETTEN udviste samtidig Jura Levakovic af Danmark for bestandigt, og det chokerede ham til gengæld. Ja, der opstod nærmest tumultagtige scener, da dommens konsekvenser gik op for ham.

OVERRASKELSEN er svær at forstå, for Jura Levakovic er to gange tidligere ved en dansk domstol blevet udvist af landet. Blot var dommene begge gange betingede, men deri ligger jo, at hammeren falder, hvis den dømte begår kriminalitet igen.

MANDEN er kroatisk statsborger, og nærer han virkelig brændende en trang til at blive i Danmark, så var den nærliggende løsning vel at holde sig fra kriminalitet. Men den tanke er tilsyneladende uendelig fjern for Jura Levakovic. Han er tredje generation i Danmarks mest kriminelle familie. Han var otte, da han første gang blev taget i kriminalitet. Han begik voldtægt som 13-årig, og han har i dag over 200 kriminelle forhold på sin samvittighed.

DANMARK har været langmodig på grænsen til det tossegode – nu siger Københavns Byret, at nok er nok og godt for det.

JURA LEVAKOVIC ankede dommen til landsretten med henvisning til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Han har ingen tilknytning til Kroatien, han taler end ikke sproget, han kom til Danmark som ganske lille, og hele hans familie bor her. Men landsretten kan alligevel stadfæste dommen.

JURA LEVAKOVIC har brugt hele sit liv på at bevise, at han ikke føler nogen tilknytning til det danske samfund. Vi vil foreslå, at han benytter sin tid i fængslet til at lære kroatisk. Og kan hans familie ikke undvære ham, skal den ikke høre noget fra os for at rejse med.

Læs side 6-7

0 kommentarer
Vis kommentarer