Dobbelt-Michael

TV2 -LEDELSEN har de helt store skyklapper på, når de skal forholde sig til en af stationens gulddrenge og hans mange magtfulde kasketter:

MICHAEL Kristiansen har netop været rådgiver for SAS-ledelsen under flyselskabets kriseforhandlinger, viser det sig. Og dermed spindoktor for den danske regering. Sådan vil de fleste opfatte det. Men ikke på TV2, hvor Kristiansen ellers ikke må være rådgiver for politiske partier eller politikere.

TV2’s ledelse virker igen påfaldende sløv i optrækket, når der skal ses på etik og sondringen mellem magt og myndigheder og ’den 4. statsmagt’ – pressen. Både i England og Danmark er spindoktorer og lobbyister efterhånden under tiltrængt lup, men på TV2 lever man åbenbart i sin egen lille verden.

HOS SEERNE er det efterhånden en gættekonkurrence om, hvem der mon er Michael Kristiansens private kunder, når man hører ham udbrede sig og gå hårdt til diverse politikere. Dén mand har fingrene dybt nede i mange magtfyldte gryder, uden at vi aner et klap om det. Dobbeltrollen i SAS-dramaet fik dog undtagelsesvis ledelsen til at pille spin-geniet ud af et panel en gang. Men han havde også hænderne fulde den uge:

DE ANSATTE i SAS vidste ikke helt i starten, hvad der ramte dem, da de blev tromlet flade som pandekager af SAS’ ultimatum og en mediedækning, der på lange stræk ’købte’ SAS’ udlægning af, hvad det drejede sig om. Formentlig vil det gå over i Michael Kristiansens scrapbog som en af de mere vellykkede operationer i hans lange række af succeser. Altså succeser set fra de kunders side, der har råd til at betale hans enorme regninger.

FOR SAS-personalet blev det fra starten totalt surrealistisk, fordi forhandlingerne nærmest foregik i medierne på ledelsens præmisser, dygtigt orkestreret af Kristiansen.

YDERLIGERE er Kristiansen i perioder personlig rådgiver for SAS’ formand Fritz Schur. Og det er formentlig den berømte spindoktors hånd, man så i det pludselige stemningsskift i samme periode i medierne: Schur gik fra at være en formand, der var på vej ned ad brættet, til at blive portrætteret som ’myreflittig’, en blændende forretningsmand, osv. i f.eks. DR og Børsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen