Vi er til grin

null

TO GANGE har 25-årige Jura Levakovic, der er tredje generation i Danmarks mest kriminelle familie, fået betingede udvisningsdomme. Nu er han i retten igen, tiltalt for bankrøveri og hjemmerøveri, med udsigt til at få sin tredje udvisningsdom. Alligevel er det tvivlsomt, om sigøjnergangsteren får marchordre fra Danmark!

DET LYDER vanvittigt – og det er det også. Normalt betyder en betinget dom, at hammeren falder, hvis vedkommende begår ny kriminalitet inden for to år. Dog ikke i Juras tilfælde. Her har man skønnet, at en udvisning vil være i strid med Menneskerettighedskonventionen.

JURA STARTEDE sin kriminelle løbebane som otteårig, voldtog som 13-årig og har røvet og hærget lige siden med over 200 kriminelle forhold på samvittigheden. En meget selvbevidst herre, som kun har den dybeste foragt for det danske samfund. 'I fucking danskere', som han plejer at sige.

HAN HAR ikke dansk statsborgerskab, og derfor skulle man synes, at det lange synderegister for længst burde have udløst en enkeltbillet til hjemlandet. Men nej. De internationale regler siger, at man skal have en rimelig stærk tilknytning til det land, man bliver udvist til. Og den tilknytning er ikke stærk nok i Juras tilfælde, idet han kom til Danmark som etårig sammen med størsteparten af sin familie.

MED ANDRE ORD: Den danske retspleje er til grin. Vi er til grin. Om kort tid får Jura – efter alt at dømme – sin tredje betingede udvisningsdom. Altså en ny dom uden effekt.

EFTER DOM nummer to lovede daværende integrationsminister Søren Pind at gøre det nemmere at smide kriminelle udlændinge ud af landet. Der skete lidt, men ikke nok. Jura Levakovic har vist, at der skal langt skrappere regler til.

Læs reportagen side 4 og 5

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen