Man gjorde et barn fortræd

DEN hjerteskærende TV2-dokumentar om fireårige Masho fra Etiopien, der blev bortadopteret til Danmark, og som nu er endt på et børnehjem, er en beretning om svigt på svigt.

SVIGTET af adoptionsbureauet, der med penge og luftige løfter lokkede Mashos biologiske forældre til at frasige sig deres børn og eksportere dem til en anden verdensdel og en anden kultur.

SVIGTET af adoptivforældrene, som slet ikke var tilstrækkeligt forberedt på at pleje, passe og udvikle den lille krøltop fra Afrika, der af adoptivmoderen omtales som en nitte!

SVIGTET af myndighederne, der tillader adoption af et så gammelt barn uden at sikre sig, at det psykisk kan klare omvæltningen.

SVIGTET af instruktøren bag dokumentaren, der fulgte Masho under hele forløbet og undlod at tage ansvar og gribe ind, da det var på vej til at gå galt.

VI HÆVDER ikke, at der er ond vilje bag de mange svigt. Men vi frygter, at der findes flere Masho'er rundt om i Danmark – små, ulykkelige mennesker, hvis skæbne er lagt i hænderne på overivrige adoptionsbureauer, godtroende adoptivforældre og slappe myndigheder.

POLITIKERE af mange afstøbninger har nu travlt med at profilere sig på sagen – selvfølgelig uden at have sat sig ordentligt ind i den. Mest uigennemtænkt forekommer et forslag fra Dansk Folkeparti om at sende Masho retur til de biologiske forældre i Etiopien. Så skulle alle problemer være løst!

DEN ulykkelige sag har skabt berettiget tvivl om, hvorvidt hele adoptionssystemet fungerer etisk, moralsk og juridisk forsvarligt. Lad os få det undersøgt til bunds. Ingen kan leve med mistanke om, at et barn bliver gjort fortræd.

Læs reportagen på side 6, 7 og 8

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen