Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kgl. frås på din regning

DEN DANSKE åndselite går ikke i små sko, når der skal rejses og repræsenteres. Men det er nok, fordi skatteyderne betaler.

KONGELIG teaterchef Erik Jacobsen har således på 32 måneder formået at brænde 346.454 kr. af på rejser og fede middage – på et tidspunkt, hvor der skulle spares kraftigt på teatret bl.a. med personalereduktioner til følge.

DET ER specielt i udlandet – og meget gerne i USA – at teaterchefen svinger kreditkortet flittigt. Efter forestillinger er han som regel vært for de lokale kulturbaroner og trakterer for adskillige tusinde kroner. Det er nærmest hans pligt. Uindviede kan have svært ved at forestille sig, hvor hårdt et arbejdsliv en teaterchef – oven i købet en kongelig –har på de bonede gulve.

SOM MANGE andre i Overdanmark er Erik Jacobsen medlem af en privat VL-gruppe. Den fungerer som et netværk til at sikre, at der altid er et betydningsfuldt job – eller en velbetalt bestyrelsesplads – til rådighed, hvis man skulle være så uheldig at ryge ind i en fyreseddel.

DISSE åndsfyrster mødes regelmæssigt, helst akkompagneret af mad og drikke. Da det blev Erik Jacobsens tur til at invitere, skete det selvfølgelig med maner og en gourmet-anretning fra Det Kongelige Teaters fashionable restaurant Ofelia.

REGNINGEN på 10.060 kr. gik til teatrets regnskabsafdeling og blev betalt. For Erik Jacobsen mener ikke, at hans møde med logevennerne er af privat karakter. Han skaber 'relationer' – og derfor må skatteyderne til lommerne. Også selv om eksperter vurderer, at der ikke foreligger nogen faglig begrundelse for, at udgifterne skal dækkes af det offentlige.

EKSTRA BLADET fortsætter de kommende dage med at beskrive, hvordan offentlige topchefer smider om sig med skattekronerne. En slags elitetjek. Følg med – og du vil blive forarget.

Læs reportagen side 10, 11 og 12

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen