36 akutjob til 12.585 ledige

12.500 JOB forbeholdt de tusinder af langtidsledige, som falder ud af dagpengesystemet fra 1. januar.

DA REGERINGEN efter forhandlinger med private arbejdsgivere, regioner og kommuner kom med det tilbud, slog den samtidig fast, at herefter var alle problemer løst. Som finansminister Bjarne Corydon konkluderede: Punktum!

MEN VIRKELIGHEDEN er desværre en anden. Det viser et øjebliks-billede af situationen over hele landet, som Ekstra Bladet bringer i dag. En tredjedel af de 12.500 job er i følge aftalen forbeholdt 3F'ere. Her er 12.585 fortrinsvis ufaglærte medlemmer i fare for at miste dagpengene. Men til dem er der dags dato kun 36 akutjob!

HVIS DU DERIMOD har taget en lægeuddannelse og arbejdet dig op ad karrierestigen, er der anderledes gode muligheder: Her er opslået 26 overlæge-stillinger..

TALLENE TYDER PÅ, at planerne om akutjob har udviklet sig til et akutflop. En del af forklaringen er, at private virksomheder slet ikke opslår tilstrækkeligt med job til at løfte deres del af aftalen.

STATSMINISTER Helle Thorning er stadig optimist, men lover dog at overvåge udviklingen intenst. Det skal nok hjælpe.

BÅDE SFOG Enhedslisten har tidligere slået til lyd for, at man skulle vente med at afkorte dagpengeperioden, indtil ledigheden er faldet betragteligt. Men begge partier faldt til patten under finanslovsforhandlingerne efter pres fra S og de radikale.

DER BLIVER TRAVLT ved de politiske håndvaske efter 1. januar, når de første dagpengemodtagere sparkes ud af systemet og må gå fra hus og hjem. Dog næppe hos de radikale, som tilslutter sig Margrethe Vestagers doktrinære ord: 'Sådan er det jo'.

Læs reportagen side 6-7

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen