Halløj i hængekøjen

NÅR VENSTRE i dag indleder sit landsmøde, vil de delegerede blive udsat for et usædvanligt syn. De vil møde en Lars Løkke Rasmussen, der nødtvungent er hoppet ud af sin hængekøje for at holde formandstalen.

LARS LØKKE har befundet sig i horisontal stilling, siden vælgerne sidste år sendte ham ud af statsministerkontoret, og han måtte tage til takke med en partibetalt chauffør. Fraværet har været udtalt i en sådan grad, at seks ud af ti i en dugfrisk Gallup-måling kritiserer Lars Løkkes selvfede arrogance.

'DANMARKS moralske statsminister' kom partifællen Søren Pind i et hektisk øjeblik til at kalde formanden i hængekøjen. Noget tyder på, at selv Venstres medlemmer synes, at bl.a. den bemærkning var lige patetisk nok. Partiet har mistet over 2000 medlemmer det sidste år.

SOM DET fremgår af Ekstra Bladet i dag, har Venstre i det hele taget uendelig svært ved at begå sig som oppositionsparti. Enten er partiets ledende politikere så optaget af taktiske manøvrer i et forsøg på at drille og splitte SRSF-regeringen, at selv den øvrige opposition og erhvervslivet slår i bordet. Som f.eks. under skattereform-forhandlingerne i forsommeren. Hvor Lars Løkke i øvrigt ikke befandt sig i hængekøjen, men i en liggestol i Rio. Ret skal være ret. Eller også løber partitoppen fra egen politik og brager løs med overbud af værste skuffe.

SENESTE eksempel leverede tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen sidste lørdag: Lønniveauet skal ned på tyskernes, og skatten skal høvles ned med 65 mia. kr. – svarende til fyring af ca. 150.000 offentligt ansatte!

MEN HVEM var det, der for mindre end to år siden afviste al snak om skattelettelser? Det var såmænd en finansminister ved navn Claus Hjort Frederiksen.

MED DEN slags halløj og bragesnak er det svært at tage Venstre alvorligt. Og især ham formanden i hængekøjen.

Læs reportagerne side 20-21

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen