Birgitte gav banken bank

EKSTRA BLADETS kampagne 'Bank din bank' har for alvor givet os et indblik i, hvor slemt det står til med danskernes tillid til deres pengeinstitut.

EKSEMPEL på eksempel fra de hundredvis af henvendelser, vi har modtaget fra ganske almindelige bankkunder, tegner et skræmmende billede af en sektor, der i kølvandet på finanskrisen ofte bruger ufine metoder for at tjene så mange penge som muligt.

BIRGITTE Andersen, 45 år og enlig mor, er en af de mange, som i den grad føler sig røvrendt af sin bank – i dette tilfælde Danske Bank. Uden acceptabel forklaring hævede den gentagne gange renten på hendes lån, hvilket medfører, at hun først slipper af med sin gæld, når hun er 98 år.

VORES ekspertpanel har kåret Danske Banks behandling af Birgitte Andersen som det mest horrible eksempel på grådighed. Den går langt ud over grænsen for, hvad man kan tillade sig. Den vidner om en sektor uden moral, lyder begrundelsen.

VI FORSTÅR godt, at Birgitte efter 17 år som samvittighedsfuld kunde hos Danske Bank nu vil væk hurtigst muligt. Nok er nok.

BANKEN undskylder sig med tidernes ugunst. At der er kommet nye regler og krav, som gør det dyrere at drive et pengeinstitut. Og henviser i øvrigt til, at den siden finanskrisens start kun har mistet omkring 10.000 kunder (!).

SELV OM Birgittes eksempel er horribelt, er det desværre ikke enestående. Kampagnen viser, at mange banker betragter almindelige privatkunder som et nødvendigt onde. De er gode at have som renteslaver –men det er rent tidrøveri at give dem en ordentlig og anstændig rådgivning.

KUNDERNE har kun ét modtræk, nemlig at skifte bank. Birgitte viser vejen – og vi håber, at andre utilfredse følger efter.

Læs reportagen på side 22 og 23

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen