Hvorfor er der bedre kontrol af pølser end piller?

null

JEG TROR, de fleste danskere betragter det her land som et af de mest gennemkontrollerede i verden. Vi har love, paragraffer og forordninger om alt. Vi har kontrolmyndigheder og styrelser, og selv den mindste overtrædelse bliver nidkært retsforfulgt.

Det gælder bare ikke medicin og patientsikkerhed. Her er langmodigheden ufattelig –.og livsfarlig. Det dokumenterer vi igen i dag.

I SLAGELSE FINDES en læge, der i årevis har fået lov til at udskrive smertestillende medicin og sovemedicin i livsfarligt store mængder. Det lokale apotek og misbrugscenter har anmeldt lægen, men først efter års tøven fik lægen endelig indskrænket retten til at udskrive medicin. Og nu står han såmænd til at få den tilbage igen, fordi han lovet at være sød!

SUNDHEDSSTYRELSEN har ikke på noget tidspunkt besøgt lægen. Havde de det, ville de –.som Ekstra Bladet –.have mødt en mand, der ser ud til selv at have mere for brug for lægehjælp end de patienter, han helt åbenlyst ikke forstår at tage sig af.

Det groteske er, at hvis lægen i Slagelse havde fyldt patienterne med dårlige pølser i stedet for piller, var myndighederne omgående rykket ud og havde sat en sur smiley i vinduet –.ledsaget af kæmpe bøder.

MEN SOM PATIENT kan du ikke umiddelbart se, om din læge er dårlig, fordi Sundhedsstyrelsen gemmer informationerne væk på en hjemmeside, der for længst er groet mos på. Og når pressen spørger ind til sagerne, er det mere end svært at få andet end generelle og ligegyldige bortforklaringer.

HVORFOR ER kontrollen af pølser bedre end af piller?

Man kunne få den tanke, at forskellen skyldes, at det er uvildige eksperter, der kontrollerer grillbaren, mens det er lægerne selv, der kontrollerer hinanden.

Sagen fra Slagelse er desværre ikke en enkeltstående svipser. Ekstra Bladet har det seneste år fremlagt sag på sag, der viser Sundhedsstyrelsens sløvhed.

DERFOR MÅ VI nu forlange, at Sløvhedsstyrelsen tager sig sammen. Det her handler faktisk om liv og død.

Det her handler faktisk om liv og død

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen