Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Alt skal frem

FORSVARSMINISTER Nick Hækkerup (S) er en mand, der brænder for at få kendsgerningerne på bordet. Også når de ikke pynter. Sådan har det i hvert fald lydt, men i virkelighedens verden har hans principper en fortvivlende kort holdbarhedstid.

11 IRAKERE søger erstatning, fordi de blev pryglet og siden udleveret til tortur med danske soldater som passive vidner. Forsvaret har konsekvent bedyret, at det var der absolut ingen, der kendte noget til, men den løgn blev afsløret, da Ekstra Bladet offentliggjorde en video, som dokumenterede overgrebet.

IRAKERNES advokat, Christian Harlang, har forsøgt at indgå et forlig med forsvaret på sine klienters vegne. Den tanke afviste den sandhedselskende forsvarsminister Nick Hækkerup. Som han stolt forklarede i Berlingske:

'JEG VIL MEGET gerne tage den her sag i retten, for jeg vil meget gerne have den juridiske vurdering. Vores interesse er først og fremmest, at hvis danske soldater har handlet ansvarspådragende, så skal det frem. Det skal ikke ske i dølgsmål med skjulte forlig. Anklagerne skal ikke hænge luften, de skal afklares.

'GODT SAGT af forsvarsministeren. På den baggrund skulle man jo tro, at det er helt galt, når Forsvarsministeriets advokat, kammeradvokaten, lige nu kæmper indædt for at få retten til at forkaste sagen som forældet. På den måde får Nick Hækkerup jo ikke den juridiske vurdering, som han så brændende ønsker.

FORSVARSMINISTEREN er imidlertid aldeles fornøjet med kammeradvokatens bestræbelser på at få sagen lukket med anklagerne hængende i luften og helt uden afklaring. Hvis sagen er forældet, skyldes det forsvarets løgne og fortielser, men heller ikke det afficerer Nick Hækkerup.

OG AL DEN SNAK om, at alt skal frem, var bare vinduespynt og ordgejl.

Læs reportagen side 14

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen