Mørkemænd

null

FOR FØRSTE gang i 25 år ser det ud til, at Jan Aalborg i Egedalsvænge i Kokkedal må undvære udsigten til bebyggelsens juletræ. Et muslimsk flertal i lejer-bestyrelsen har afvist at bevilge 5000-7000 kr. til det traditionelle træ.

BEGRUNDELSEN kendes ikke. For muslimerne har iklædt sig en til lejligheden opfundet 'tavshedspligt' og henviser til, at der er tale om en demokratisk beslutning.

ØHHH, JA. Men hvad nytter det at tale om demokrati i en bestyrelse, hvis flertal ikke forstår opgaven? En lejerbestyrelse skal varetage lejernes interesser i bred forstand i det omfang, økonomien tillader det.

SOM SELV samme bestyrelse gjorde, da den tidligere på året enstemmigt bevilgede 60.000 kr. til bebyggelsens eid-fest, der som bekendt er en muslimsk højtid. Så det er næppe pengemangel, der har fældet juletræs-traditionen i Egedalsvænge.

SÅ LÆNGE bestyrelsesflertallet ikke vil hoste op med en præcis forklaring, får spekulationer og frustrationer frit spil. Ét er sikkert: Beslutningen fremmer ikke den integration, tolerance og gensidige respekt, som alle fornuftigt tænkende beboere i den multi-etniske bebyggelse må være interesserede i.

OG DET er ikke svært at forstå, at politikere på Christiansborg bruger store ord. Som den konservative Tom Behnke siger: – Det er helt vanvittigt og udtryk for en enorm mangel på respekt for det land, man bor i, og den historie og kultur, vi har.

HVIS NOGEN skulle tro, at der skulle være hjælp at hente hos den kaotiske kulturminister Uffe Elbæk (R), kan de tro om igen: – Sådan en sag må aldrig lande på mit bord, hyler han.

ET GODT råd til mørkemændene i lejer-bestyrelsen: Juletræet symboliserer lysere tider. Tænk jer om og find de penge. NU!

Læs side 8, 9, 10 og bagsiden

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen