Men Rolf er ren

HAN HAR stået som den største cykelrytter gennem tiden, ham Lance Armstrong. I hvert fald har han med sine utrolige sejre givet legender som Eddy Merckx, Miguel Indurain og Bernard Hinault baghjul: Syv gange er han hoppet op på podiet i Tour de France iført den gule vindertrøje og blevet hyldet. Hvilken triumf. Hvilken mageløs sportsmand.

I DAG ER cykelstjernen endegyldigt afsløret som den største doping-svindler i Tour de France og cykelsporten generelt. Med et overvældende bevismateriale fra de amerikanske antidoping-myndigheder er han nu officielt blevet strippet for sine flotte titler.

ARMSTRONG har mistet alt. Ud over frakendelsen af Tour-titlerne er han bl.a. blevet idømt livsvarig karantæne fra cykelsporten og alle øvrige sportsgrene, og sponsorerne – heriblandt Nike og ølproducenten Anheuser-Busch – er flygtet på rekordtid.

OG HVAD kan vi så bruge Armstrongs styrtdyk fra tinderne til? Sportschefen i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde, håber, at flere ryttere nu vil benytte lejligheden til at indrømme doping-misbrug. Som Bjarne Riis eksempelvis gjorde det i forbindelse med Telekom-skandalen. Vi håber, Lars Bonde får ret.

MEN Tour de Doping handler ikke kun om rytterne. De finder jo ikke de præstationsfremmende stoffer selv. Det handler i allerhøjeste grad også om at fælde det hold af hjælpere og bagmænd, der lusker rundt i kulisserne.

DET VIL være håbløst naivt at tro, at cykelsporten kan blive fuldstændig ren. Glem det. Det vil svare til at tro, at vi kan få et samfund uden kriminalitet. Der er alt, alt for store pengesummer på spil, og der vil altid være ryttere, som er parate til at lade sig overtale til fusk.

OGSÅ i fremtiden vil vi se afsløringer af cykelstjerner i f.eks. Tour de France, mens Jørgen Leths ordskvalder kværner i baggrunden. Men så kan vi i det mindste kigge tilbage i arkiverne og trøste os med, at Rolf Sørensen ... Rolf er ren.

Læs Sporten

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen