Den kunde-fri bank

DANSKE banker har efterhånden et udpræget had-kærligheds-forhold til deres kunder. Bare uden kærlighed. Ind- og udlånere er nogle, der skal hærges mest muligt med gebyrer, ventetider og galopperende udlånsrenter. Den opreklamerede ’bedre service’ betyder bedre service for bankens ansatte. Kunderne skal i stedet gøre det meste af arbejdet selv på automat eller computer.

EN AF de mest irriterende ting for en bankmand er tilsyneladende folks helt absurde forventninger om at møde et levende, kompetent menneske i et pengeinstitut. Yderligere findes der stadig naive sjæle med en komisk tro på, at hvis de er mangeårige, solide kunder, får de nok en god behandling. Som f.eks. Martin Borré i dagens avis. Hans lån steg 68 pct. i en bank, hvor han er upåklagelig stamkunde. Nu er han så sur, at han er på vej til en anden bank – sin nabos f.eks. Den tager to pct. mindre for et lån nøjagtig magen til i samme ejendom.

FOR AT få kunderne til at holde sig væk, gælder det dobbelte succeskriterium: Betal mere og bliv væk. Det virker perfekt. En frisk start har været nedlæggelsen af stribevis af filialer. Så slipper man radikalt for at have folk rendende.

EN ANDEN effektiv metode er at lokke med en bankfacade, men i virkeligheden gøre alt for at holde kunderne på afstand. Insisterer nogle af landets 356.000 uden adgang til netbank f.eks. på at betale regninger i banken, plukker man dem bare for 30 kr. pr. opkrævning. Så kan de lære at få sig en computer og netadgang.

DIREKTE foretræde for en bankmand er nærmest på linje med at få audiens hos dronningen eller Obama. Mette Broholm fortalte f.eks., hvordan hun stod med en køber til sin lejlighed, men ikke kunne komme igennem til Bank Nordic. Der kunne gå en uge, uden at nogen var til at råbe op. Lykkedes det endelig, lod man hende tydeligt forstå, at hun var en pestilens. Et andet eksempel er et par, der først efter truslen om at finde en anden bank, kunne få en aftale... seks uger senere!

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen