Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Pensionist Sohn, MF

48 TIMER inden han blev fyret, valgte minister Ole Sohn i går selv at trække stikket. Han gjorde det på en underlig måde ved at meddele Jyllands-Posten, han ikke genopstiller ved næste valg og han derfor vil 'gøre det klart', at han ikke er en del af 'fremtidens hold', når der i dag vælges ny SF-formand.

PÅ DEN MÅDE forsøgte han at få det til at ligne en personlig beslutning. Men afgørelsen om Sohns politiske fremtid har andre for længst truffet for ham. Som erhvervs- og vækstminister har Sohn været en af regeringens fiaskoer. Selv om netop vækst og erhvervsliv er Thorning-regeringens kerne-område, har Sohn blafret rundt som halehæng til sine embedsmænd, der traditionen tro kører det ministerium. At enkelte erhvervsorganisationer udtaler deres påskønnelse af hans indsats, er i virkeligheden bare dokumentation for, hvor lidt der skete.

I SF's folketingsgruppe venter ingen heltemodtagelse. Dertil husker gruppen for tydeligt hans hårdhændede formandstid og hans tøvende forklaringer omkring Moskva-guldet fra DKP-tiden. Sohn meddelte i går, at han nu vil bruge tid på familie og sit bogforlag. Og så er spørgsmålet: Hvorfor udtræder han så ikke helt af Folketinget? Ganske vist er det den besværlige Meta Fuglsang, der så kommer ind, men sådan er reglerne.

SOHN HAR i stedet tænkt sig at optræde som omvandrende selvpensionist, MF. En mand, der hænger ud det meste af en folketingsperiode, men helst vil passe familien og forlaget. Fuldstændig som de konservatives 70-årige Per Stig Møller, der heller ikke gad genopstille sidste år, men blev 'tvunget' til det af partiformand Lars Barfoed, fordi han troede, der var stemmer i manden.

NU KAN Sohn og Møller gå derhjemme og passe have, mens de hæver deres fede folketingshyre og en sjælden gang besøger Folketinget for en kort bemærkning.Det er ret flot at bede befolkningen om at spinke og spare, samtidig med at med luddovne selvpensionister i Folketinget bevilger sig selv over 650.000 kr. om året plus pensioner for at udføre ingenting.

Læs side 4-5

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen