Vanviddet i Vollsmose

null

RENT og skært vanvid. Sådan kan man kun betegne de optøjer, som i går rystede ikke bare personale og patienter på Odense Universitetshospital, men hele den danske befolkning. 60-80 personer – hovedsageligt indvandrere – stormede hospitalet med køller og knive for at få fat i en 26-årig mand, som var blevet skudt i benet under fejringen af den muslimske højtid eid. Senere bredte urolighederne sig til bydelen Vollsmose.

MEGET tyder på, at der er tale om et opgør mellem to forbryderiske indvandrerbander fra bebyggelsen. Det er politiet godt i gang med at klarlægge, ligesom det er myndighedernes, herunder domstolenes, opgave at finde frem til de skyldige og idømme dem en straf, der kan mærkes.

SAGEN ER dybt alvorlig, men forplumres desværre af det skingre kor af politikere, som i går krævede dramatiske ændringer af flygtninge- og indvandrerlovgivningen, endnu inden omstændighederne omkring optøjerne i Odense var klarlagt.

MEST skinger er som sædvanlig Venstres Søren Pind, der straks langede ud efter regeringen og dens 'lempelser af udlændingelovgivningen på en lang række områder – godt og vel 30 lempelser er det blevet til'.

SØREN PIND kastede yderligere benzin på bålet med en bemærkning om, at 'regeringen ser som sædvanligt passivt til, mens kriminelle og banditter tager magten i gaderne og gør, som det passer dem'.

DEN SLAGS generelle påstande er kendetegnende for udlændingedebatten i Danmark, når den er værst. Med udgangspunkt i en enkelt – yderst alvorlig – sag lægges store befolkningsgrupper for had.

SELVFØLGELIG skal indvandrer-banditterne straffes og mange af dem efterfølgende smides ud af landet. Men det skal ske efter kølig overvejelse – og ikke på baggrund af politikeres dumsmarte bemærkninger.

Læs reportagen på side 4, 5, 6 og 7

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen