Slap dog af

RAMADANEN – den muslimske fastemåned –er slut, og nu er det tid til at feste. Eid-festen er i runde tal den muslimske udgave af danskernes juleaften med glade børn, god mad og gaver.

HER ER vel en fin anledning til at ønske vore muslimske medborgere, grønthandleren, kioskejeren, kollegaen, naboen og så videre, en god fest. Men helt rituelt betragter nogle mennesker i stedet festen som en god lejlighed til hidse sig op på danskhedens vegne.

SOM OM det nogensinde har været en dansk værdi at være intolerant og smålig. Eller modstander af en god fest...

EN SKOLE på Nørrebro har valgt at placere en af sine fridage i året på mandag. På Christiansborg og Københavns Rådhus er festen blevet markeret. DR har tilladt sig at sende udsendelser om fænomenet. BR har givet 25 procent rabat i anledning af festen.

OG DET HELE har udløst højlydt forargelse fra mennesker, som på ingen måde er tvunget til at deltage i festen, og som formentlig også er i besiddelse af en radio, der kan slukkes. Eller skifte kanal.

DISSE MENNESKER har tilsyneladende så ringe tillid til dansk kultur, at de tror, den lader sig blæse omkuld af en fest uden flæskesteg.

SLAP DOG AF. Det danske samfund står over for meget store problemer, som kræver en hurtig løsning. Men absolut ingen af problemerne handler om, at vi har en fest for meget.

POLITIKERE som Dansk Folkepartis Søren Espersen og de konservatives Rasmus Jarlov med flere er enten skamløse opportunister, der ser en kærkommen anledning til at påkalde sig medieinteresse. Og det er skidt.

ELLER OGSÅ har de alvorlige problemer med deres proportionsfordeler. Og det er nok værre.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen