Arrogante Vestager

'DU ER et arrogant og kynisk menneske.' Dette angreb vendt mod Margrethe Vestager i går på Facebook samlede i løbet af få timer titusinder af støtteerklæringer.

AFSENDEREN var en ganske almindelig lønmodtager, som var rasende over, at den radikale leder på sit partis sommergruppemøde i onsdags sagde om udsigten til, at mange mister deres dagpenge til nytår: 'Sådan er det jo'.

HARMEN er let at forstå. Uden et politisk indgreb vil op mod 30.000 falde ud af dagpenge-systemet næste år. De fleste vil ikke engang kunne få kontanthjælp, for hvis de har 10.000 kr. på kontoen, en ejerbolig eller en ægtefælle med indkomst, bliver kassen smækket i.

MARGRETHE Vestagers dumme bemærkning er benzin på bålet og et forsøg på benspænd over for regeringspartneren SF, som ikke kan holde til at forringe dagpenge-reglerne.

DEN RADIKALE partileder, der i juni af Berlingskes Nyhedsmagasin blev kåret til Danmarks mest magtfulde politiker, tror fortsat, at hun kan gå på vandet. Internt i regeringen har hun ikke forsømt nogen lejlighed til at ydmyge Villy Søvndal, som får sværere og sværere ved at legitimere regeringsdeltagelsen over for sin folketingsgruppe og sit bagland.

I DEN økonomiske politik er de radikale et borgerligt parti. Og når nu økonomien fylder så meget i den 'røde' regerings program, er det på sin plads at spørge, hvorfor Vestager egentlig sidder i regering med S og SF – og ikke med V.

MANGE mener, at de radikale optræder barskt – ja, ofte arrogant og kynisk – over for de svageste grupper i samfundet. Det er et skisma, som i sidste ende kan betyde, at S-R-SF-regeringen får en kort levetid.

Læs reportagen på siderne 4, 5, 6 og 7

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen