Rejsende vanvid

DET LYDER som noget, der er fundet på af en forfatter, som er i gang med en satirisk roman om EU's bureaukrati. Han ville ellers nok droppe ideen igen, fordi den var for langt ude. Men det er den skinbarlige sandhed.

12 GANGE om året drager EU-Parlamentets 736 medlemmer samt yderligere mere end 4000 personer, der har en rolle i cirkusset, fra Bruxelles i Belgien til Strasbourg i Frankrig. Og tilbage igen, forstås.

NATURLIGVIS indebærer møderne i Strasbourg et uhyrligt arbejde 24 gange om året med nedpakning, transport og udpakning af mange dokumenter. Prisen for dette rejsende vanvid er 1,5 milliarder kroner om året, som betales af EU's skatteborgere.

KLIMAET får også en regning: Et aldeles overflødigt CO2-udslip på omkring 20.000 ton om året.

PÅ TRODS AF at stort set alle erkender galskaben i systemet, så lader det sig tilsyneladende ikke ændre. Selv en beskeden plan om at nedsætte antallet af rejser i oktober fra fire til to er blevet trukket for EU-Domstolen.

AF FRANKRIG, der som det eneste land kan se fornuften i det rejsende parlament. Godt hjulpet på vej af den kendsgerning, at en stor del af de 1,5 milliarder kroner lander i Strasbourg, og de penge vil Frankrig helst ikke undvære.

UNDERSKRIFTINDSAMLINGER, flertal i parlamentet, adskillige regeringer, der er trætte af idiotien, har ikke kunnet sætte en stopper for de meningsløse rejser, så her er et konstruktivt forslag:

LAD OS give én milliard om året for, at parlamentet ikke rejser til Strasbourg. På den måde kan Strasbourg stadig score kassen, vi sparer en halv milliard, klimaet skånes for store mængder CO2, og samtidig får Frankrig lov til at demonstrere sin ulækre grådighed.

Læs side 14

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen