Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Venstre ved du, hvor du har

FOR ANDEN GANG på mindre end 14 dage har Venstre opdaget, at der er noget rivende galt med det skatteforlig, som partiet helt frivilligt indgik med regeringen og de konservative i slutningen af juni.

FØRST VAR det afskaffelsen af en skatterabat for danskere, der arbejder i udlandet. Nu vil Venstre alligevel ikke afskaffe den. – Det er et dårligt forslag, erklærede Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

MANDEN var en af Venstres tre forhandlere, da forliget blev indgået. Man kunne tro, at han vidste, hvad han sagde ja til. Det lader ikke til at være tilfældet.

VENSTRE udpegede i går endnu en sag, som partiet ikke bryder sig om. Forliget indebærer, at børnechecken skal indtægtsreguleres, men den del vil Venstre nu have fjernet. – Jeg synes, det er meget svært at forklare logikken i forslaget om børnechecken, meddeler Torsten Schack Pedersen.

VENSTRES politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, supplerer: – Den skelnen mellem gifte og ikke gifte, som regeringen fik med i skatteaftalen, er og bliver en tåbelighed.

VI TALER altså om et forlig, som ifølge et af partierne bag forliget er dårligt, ulogisk og tåbeligt. Skønt det i høj grad også ligner en beskrivelse af Venstres opførsel under det hektiske forløb op til forliget. Og ikke mindst efter.

HVORFOR skrev Venstre under? Handlede det kun om at gøre Enhedslisten muggen? Havde Venstre overhovedet læst aftalen? Hvorfor forhandlede Lars Løkke ikke de dumme dele væk?

NÅH NEJ. Han var jo på ferie i Rio.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen