Stop apotekernes pillemisbrug

Følg Leder

NÅR VI GÅR på apoteket for at hente receptmedicin, hovedpinepiller eller købe en salve til en rød barnenumse, så regner vi det som en selvfølge, at apotekeren hjælper os med at få det produkt, der passer bedst til vores problem.

MEN DET ER der ingen grund til at tro. Ekstra Bladet kan nemlig i dag afsløre, at hver tiende apoteker har aktier i virksomheder, der producerer de piller, der langes over disken. Det vil sige, at apotekeren forbedrer sin egen private økonomi ved at sælge bestemte piller. Vi påstår ikke, at de gør det, men alene mistanken er ødelæggende for apotekernes ry og vores tillid til dem.

DET MEST besynderlige er dog, at formanden for apotekerne ikke kan se problemet. I reglerne for god apotekerskik står der ellers netop, at 'apotekerne skal udvise fuldstændig uafhængighed'.

DISSE ORD kan umuligt være forenelige med, at apotekerne kan have en personlig økonomisk interesse i at sælge bestemte piller. Hvis apotekerne ikke forstår det, bør de sendes tilbage på skolebænken, for så har de endnu ikke forstået, hvad ordet 'uafhængig' betyder. Og når det danske sprog tilsyneladende er så nemt at misforstå, så bør vi da også frygte, om apotekerne overhovedet er i stand til at forstå det, der står med småt på pillepakkerne, og som kan betyde forskellen på liv og død for os, der skal spise pillerne.

BÅDE BLANDT advokater og læger har man kollegiale, etiske regler, der forbyder mulige interessekonflikter.

HVORFOR INDFØRER apotekerne ikke et lignende regelsæt? Apotekerne lever af vores tillid, og lige nu er det svært at have tillid til en branche, der tilsyneladende synes, det er vigtigere at beskytte privatøkonomiske interesser end forbrugernes ve og vel.

Læs reportagen på side 10 og 11

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller