Uhyggeligt eksperiment

ADHD er en sygdom, der tilsyneladende er i nærmest eksplosiv vækst i Danmark. I hvert fald stiger antallet af mennesker med diagnosen så hastigt, at det ligner en epidemi.

I 2000 fik 2131 personer ADHDmedicin.

Sidste år var det tal vokset til over 35.000.

De fire bogstaver står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder - det handler om forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet - og især drenge får diagnosen.

UDVIKLINGEN er skræmmende, men producenterne af medicinen kan nok i den grad leve med den.

I 2000 solgte de for cirka 3,2 millioner kroner ADHD-medicin i Danmark. Blot ti år efter var tallet vokset til en kvart milliard.

EKSTRA BLADET afslører i dag, at ingen kender de langsigtede virkninger af den medicin, der så flittigt langes over apotekets disk. Et stort antal børn får medicin, som er inde og pille ved hjernens funktion, mens den stadig er under udvikling.

Vi ved intet om konsekvenserne.

Sundhedsstyrelsen har modtaget indberetninger om bivirkninger, der mistænkes for at være forårsaget af pillerne. Dødsfald, depression, hjerteproblemer, angst og selvmordsforsøg.

Men det er kun de kortvarige bivirkninger.

PRODUCENTERNE har ikke gennemført en undersøgelse af ADHD-medicinens langtidseffekt, og de har bestemt heller ikke nogen planer om at gøre det.

Den ville jo ikke nødvendigvis gavne deres indtjening.

Følgen er, at et stort antal børn i dag er ufrivillige deltagere i noget, der mest af alt ligner et uhyggeligt eksperiment, hvis resultat vi først vil få at se engang i fremtiden.

Vi kan kun håbe, at eksperimentet falder heldigt ud. Det samme gør nok de ansvarlige - medicinproducenterne og Sundhedsstyrelsen.

Læs: Related contentSTOP det store ADHD bedrag!

Læs også: Related contentFuld belysning af skadevirkning af psykofarmaka

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere