Angsten for terror

null

CHRISTIANSBORG skal sikres mod terrorangreb.Endnu er projektet ikke endeligt udformet, men planen indebærer ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at området foran Christiansborgs hovedtrappe bliver afspærret, og at den indre slotsgård lukkes for al trafik. Desuden skal der flere steder på Slotspladsen og omkring Christiansborg indbygges pullerter, som kan hæves og sænkes. Så det vil være umuligt at køre en bil fyldt med sprængstof ind i det danske demokratis hovedsæde.

MÅLSÆTNINGEN kan der ikke indvendes noget imod, for det er åbenbart, at der er mennesker, som ikke skyr noget middel for at få ram på vort samfund. Så sent som i går anholdt PET nogle unge mænd, der er mistænkt for at have planer om terror. Uden at foregribe spørgsmålet om skyld, kan man nok sige, at mennesker med venlige hensigter kun undtagelsesvis er i besiddelse af automatvåben og ammunition.

TIDEN ER IKKE til troskyldighed og naivitet, for truslen fra modstanderne af frihed og demokrati er reel, og i Norge så vi, hvad blot et enkelt, forblindet menneske er i stand til at forvolde af skade, smerte og sorg. Denne leder skrives således i en bygning, der også er et oplagt mål for terror. Derfor er det i dag betydeligt vanskeligere at komme ind i huset, end det var for blot nogle få år siden. Vi har indrettet os på virkeligheden.

PRISEN FOR Christiansborgs øgede sikkerhed må bare ikke være et folkestyre, der er lukket for folket. Folketinget kan ikke fungere i en fæstning. Denne leders overskrift illustrerer problemet: 'Angsten for terror'. Ordet 'terror' kommer af latin og betyder oprindeligt 'angst' eller 'frygt'. Vi kan ikke gå gennem livet i angst for frygten, og forsøger vi, har terroristerne allerede vundet.

Læs reportagen side 12, 13 og 14

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere