Penge lugter ikke

INGEN TALER om det, men mange ved det: Danske skibe sejler våben til diktatorer, regimer, oprørsbevægelser og konfliktzoner i hele verden. Vi ligger foran lande som Kina, Ukraine, Libanon og alle de afrikanske stater.

DET SKER samtidig med, at Danmark profilerer sig som fredskeeper mange steder, bl.a. i Mellemøsten.

EKSTRA BLADET vil i dag og den kommende tid afsløre nye eksempler på danske skibe, som sejler granater, rifler og andet militært udstyr til ustabile arabiske lande, mens skibsrederne lever et diskret luksusliv herhjemme. Dødens købmænd, plejer de at blive kaldt.

I DAG sætter vi fokus på skibsreder Jørgen Folmer fra rederiet H. Folmer & co. Han har i årevis tjent millioner på at fragte våben til problematiske modtagerlande som Algeriet og Egypten, og hans laster har uden tvivl dræbt civile i opstandene under det arabiske forår.

DET anfægter dog ikke Jørgen Folmer: – Fordi jeg sejler med ammunition, der skal bruges til en pistol, så vil den jo, uanset om den skal bruges i Danmark eller et andet sted i verden, kunne bruges til at slå et menneske ihjel, siger han til Ekstra Bladet. Og understreger, at der er tale om fuldt lovlige transporter.

VI VED godt, at man inden for denne gren af erhvervslivet ikke kender definitionen på ordet moral. Man forveksler det som regel med dobbeltmoral. Og er hamrende ligeglade med, at de modarbejder Danmarks anseelse og arbejde med udvikling og fredsskabelse i verden.

PENGE lugter ikke, hedder det sig. Og det glæder dødens købmænd. For ellers ville indtjeningen fra deres laster stinke i en sådan grad, at de ville blive isoleret i samfundet.

Læs reportagen side 4-5 og 6-7

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere